Permise de conducere false din Ucraina și în Prahova. IPJ Ph confirmă că au fost depistate în trafic cazuri similare cu cel al lui Florinel Coman, fotbalistul de la FCSB

Fals, uz de fals și conducere fără pemis, un cumul de infracțiuni pentru cei care ș-au cumpărat permise false din Ucraina. Cât de amplu este fenomenul?

Cazul fotbalistului Florinel Coman, care a fost depistat în trafic cu un astfel de permis, după ce a fost surprins de radar pe A2 cu 165 de km/h, a atras atenția asupra unui fenomen care a făcut ca șoselele să fie mult mai periculoase, din cauza unor iresponsabili.

Citește știrea despre permisul lui Coman AICI.

Ce ar determina un cetățean român să obțină permisul de conducere în Ucraina? Imposibilitatea de a putea învăța în țară sau lipsa de interes pentru a învăța să conducă și a fi examinat aici.

Este mult spus ”să obțină”, pentru că nu a făcut vreo școală de șoferi și nu a susținut examenele obligatorii. Astfel de permise au fost obținute contra a 600-800 de euro, fiind false. Practic, un astfel de ”fericit posesor al unui permis de conducere” nu are niciun drept să iasă pe drumurile publice la volanul unui autovehicul. Posibil să existe și cetățeni români care să fi urmat calea legală în Ucraina, din motive care țin de rezidență sau locul de muncă, însă este puțin probabil să fie majoritari.

Domeniul de obținere a carnetelor de conducere este unul dintre cele mai corupte din Ucraina. Mulți cetățeni români care pică proba de permis la noi își fac rost de acte false în țara vecină, unde plătesc între 600 și 800 de euro.

Conform DigiSport, ”din cauza conflictelor armate din anumite zone ale Ucrainei, precum Donbass, autoritățile de acolo nu pot confirma cu exactitate dacă permisele auto verificate sunt veridice sau false.

În plus, e problematic dacă Florinel Coman își putea lua permisul în țara vecină. Conform legii din Ucraina, cetățenii străini care fac școala auto (durează două luni) în această țară au nevoie de permis de ședere, adică să fie înregistrați legal.”

Revenind la situația din Prahova, am contactat IJP Ph, solicitând informații despre astfel de cazuri depistate în trafic. Nu a fost o surpriză să aflăm că astfel de permise au fost depistate la controalele de rutină, urmarea legală fiind deschiderea unor dosare penale pentru fals, uz de fals și conducere fără permis. O centralizare exactă a numărului unor astfel de iresponsabili nu este relavantă, fiind suficient să știm că ei există în trafic și că oricând pot produce evenimente tragice. Polițiștii le atrag atenția că este doar o chestiune de timp până să fie identificați și trași la răspundere.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. iti dai seama cine castiga 10000 euro/luna in Romania….Florinel Coman. Ptr astia ar trebui un tribunal special care sa judece in 24h si sa-i bage la puscarie pe toti nemernicii care ne omoara pe sosele !

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău