florin-petrache.jpg

Tribunalul Prahova l-a condamnat pe fostul director al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din Primăria Ploieşti, Florin Petrache, la opt luni de închisoare cu suspendare. El a fost acuzat de luare de mită de procurorii DNA Ploiești. Sentința nu este definitivă.

Petrache a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești în septembrie 2016. Aceștia l-au acuzat că, în perioada martie-aprilie 2012, ar fi pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) executarea unor lucrări de amenajare la locuința personală și la un alt imobil, în valoare de 3.785, 64 lei, activități care s-au materializat câteva luni mai tarziu.

Ca urmare a primirii acestor foloase, acesta ar fi efectuat demersurile necesare promovării și supunerii aprobării Consiliului Local a unui proiect de hotărâre ce privea prelungirea unui contract de asociere încheiat între Municipiul Ploiești și o firmă la care denunțătorul avea calitatea de asociat, vizând exploatarea în comun a unor panouri publicitare aflate pe terenul aparținând domeniului public de interes local, precum și pentru stingerea unui litigiu civil dintre cele două entități aflat pe rolul instanței.

În lunile aprilie și mai 2012, Petrache Florin a semnat două documente prin care se renunța la continuarea acțiunii civile în instanță împotriva societății respective și se prelungea contractul de asociere menționat anterior. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg