primaria ploiesti sediu

Ministerul Finanțelor a transmis Primăriei Ploiești că nu va aproba din creditul de 150 de milioane de lei decât suma necesară pentru acoperirea găurilor șantierelor începute pe fonduri europene.

 

Primăria Ploiești a finalizat contractarea unui împrumut de 150 de milioane de lei necesar atât pentru finalizarea proiectelor începute din fonduri europene și nefinalizate la timp (linia de tramvai 102, hipodromul, pasajul de la Vest, Parcul Municipal Vest ș.a.), cât și pentru investiții dar și funcționarea aparatului propriu (salariile angajaților, facturile emise de SGU și TCE etc).

Oficialii primăriei au primit însă o veste cât se poate de proastă de la București. Ministerul Finanțelor, prin Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale CAIL a comunicat autorităilor din Ploiești că nu se mai aprobă împrumuturi pentru primării decât pentru proiectele cu finanțare UE!

Prin urmare, nicio investiție din 2016 nu va mai fi posibilă în Ploiești pentru că nu sunt bani la bugetul local. Potrivit proiectului de buget adoptat de aleșii locali, singurele investiții sunt restanțele din 2015, care vor fi plătite anul acesta.

 

Și asta nu e tot. Situația financiară a Primăriei Ploiești este critică, astfel încât din luna iulie nu mai sunt acoperite nici măcar cheltuielile de funcționare atât pentur primărie, cât și pentru societăți precum TCE sau SGU. 

În concluzie: Primăria Ploiești va avea 0 lei în conturile alocate investițiilor importante precum reparații străzi, școli și grădinițe, modernizare spital de copii, etc, iar banii de salarii mai ajung doar până la 1 iulie.