Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au analizat astăzi recursul depus de fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Sebastian Danielescu, cu privire la încetarea mandatului de vice.

 

Instanța a considerat că procesul a rămas fără obiect pe motiv că există o sentință pe această temă. Mai exact este vorba de decizia Tribunalului Prahova, pronunțată pe 29 ianuarie 2016, prin care a fost admisă cererea lui Danielescu și s-a dispus „completarea sentinței nr. 24.04.2015, pronunțată de Tribunalul Prahova, în sensul că obligă pârâtul (n.r. Consiliul Județean Prahova) la plata tuturor drepturilor salariale de care reclamantul (n.r. Sebastian Danielescu) a fost lipsit, calculate de la data eliberării din funcția de vicepreședinte al CJ Prahova și până la ocuparea efectivă a acestei funcții, cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi 29.01.2016”. Vorbim însă de o decizie care nu este definitivă și pentru care Consiliul Județean Prahova a formulat recurs.

„Sentința de astăzi este definitivă. Instanța a respins recursul meu pe motiv că există o sentință pe această temă, decizie a Tribunalului Prahova care nu este definitivă. Nu știu când voi avea un nou proces la recursul formulat de Consiliul Județean Prahova și care are ca obiect doar recuperarea drepturilor salariale pe perioada în care nu am deținut funcția”, a declarat pentru observatorulph.ro Sebastian Danielescu, fostul vicepreședinte al CJ Prahova, care susține că nu mai există timpul fizic pentru a se întoarce pe funcția de vicepreședinte, pe motiv că se va termina mandatul înainte de pronunțarea instanței.

Sebastian Danielescu și-a pierdut mandatul de vicepreședinte al CJ Prahova la scurt timp după ruperea USL. În 2015, Danielescu a revenit pe funcție pentru o scurtă perioadă de timp și, ulterior, în postul rămas vacant, a fost numit, prin votul consilierilor județeni, Radu Ionescu.