proiect consiliu local ploiesti

Subiectul a fost pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești, iar liberalii au cerut prorogarea proiectului, nu înainte de de a lansa acuzația că se vrea să se acopere „o posibilă infracțiune”.

 

Proiectul viza modificarea hotărârii prin care se stabilea clar că liniile de tramvai pot fi depozitate numai la SC TCE Ploiești, lucru care nu s-a întâmplat. De altfel, în raportul Curții de Conturi povestea fierului vechi este bine detaliată.

Astăzi, pe ordinea de zi a fost introdus un proiect de hotărâre prin care se dorea că liniile de cale ferată să poată să fie depozitate și la SGU, în Pepiniera Nord, dar și la constructori. Hotărârea inițială viza ca ca ansamblele, subansamblele, piesele, componentele și materialele rezultate în urma scoaterii din funcțiune, respectiv casăriibunurilor vor fi depozitate la SC Transport Călători.

Liberalii s-au opus și au acuzat că se vrea astfel să se acopere o problemă mai veche legată de modul în care s-a realizat depozitarea fierului vechi rezultat din dezafectarea liniilor de tramvai.

 

 „Înțeleg că acum veniți în fața noastră pentru a acoperi săvârșirea unei posibile infracțiuni prin hotărâri de Consiliu Local inițiale. Solicităm prorogarea acetui proiect de hotărâre”, a susținut Cristina Enache, consilier local liberal

Proiectul a fost prorogat, în ciuda faptului că social-democrații și consilierii ALDe au votat împotriva amendamentului propus de consilierul Cristina Enache.