- Publicitate -

Mihai Polițeanu: „Ploieștiul și Consiliul Județean au pierdut procedura de arbitraj în fața Veolia”

Data:

Primarul municipiului Ploiești, Mihai Polițeanu, a anunțat, marți seară, că „Ploieștiul și Consiliul Județean au pierdut procedura de arbitraj în fata Veolia”. Cele două instituții, potrivit edilului, au de plătit în solidar suma de 114 milioane de lei. Astfel, susține primarul Ploieștiului, jumătate din bugetul pe 2025 se vor duce pe datorii și arierate.

- Publicitate -

Istoria legată de datoriile către Veolia este mai veche. În 2023, Primăria Ploiești a propus eșalonarea la plată a facturilor neachitate emise de fostul operator de termoficare aferente subvenției la agentul termic.

La acea dată se vorbea că datoriile se cifrează la 82 de milioane de lei, însă, separat, se discuta că o altă sumă face obiectul procedurii de arbitraj.

Primarul municipiului Ploiești, Mihai Polițeanu, a anunțat, marți seară, că Ploieștiul și Consiliul Județean au pierdut procedura de arbitraj în fata Veolia, iar suma de plată este de 114 milioane de lei.

- Publicitate -

Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu: Jumătate din bugetul pe 2025 al Ploieștiului, datorii și arierate

„A venit factura la minciună și iresponsabilitate politică. Cei care o plătesc sunt Ploieștiul și ploieștenii. Alți 114 milioane de lei.

Ploieștiul și Consiliul Județean au pierdut procedura de arbitraj în fata Veolia și au de plătit în solidar suma menționată. Cei 114 milioane se adaugă celor circa 260 de milioane de datorii și arierate actuale. Pe scurt, asta înseamnă jumătate din bugetul pe 2025 al Ploieștiului.

Majoritatea absolută a acestor datorii o reprezintă gaura dată de minciuna care se numește subvenția uriasă pentru căldură: 24 de milioane de euro pe an. Banii aceștia sunt o minciună, nu există și nu au existat vreodată.

- Publicitate -

Vom ieși din asta impreuna. Si nu doar ca vom ieși, dar nu renunț la ce îmi doresc pentru Ploiesti: tramvaie noi, curatenie, spatii verzi frumoase, refacerea centrului orașului, străpungerea Gara de Sud-Gara de Vest, canalizare în tot orașul, motoare în sistem de cogenerare pentru Termo, reabilitarea rețelei de termoficare etc. Și vom face parte din toate acestea în următorii 4 ani.

Vom ieși si din minciună. Vom ajusta subvenția la termoficare. Cealaltă opțiune este colapsul. Și dacă veți mai auzi vreun politician că promite caldura platita aproape integral de la bugetul local sa știți ca nu e altceva decât un șarlatan care profită de oameni, fiecare cu problemele lui/ei, mintindu-i fără scrupule.

Voi reveni mâine și cu vesti bune. Ca ele exista și nu sunt puține”, a anunțat, marți seară, Mihai Polițeanu, primarul Ploieștiului.

- Publicitate -

Cum ți se pare subiectul?

Loading spinner

14 COMENTARII

  1. Domnule primar, terminați odată cu subvențiile la termoficare. Nouă care plătim tot consumul (care NU avem termoficare) de ce nu ne subvenționați plata la apă caldă și căldură…????
    Unde este egalitatea în drepturi, terminați odată cu asta…

      • Singur da, deoarece nu urca apa calda la et.7 (aia data moca de primărie) asta acum 20 de ani când am făcut trecerea la centrala toți din bloc . Avem apa calda doar până la ora 17 .

        Acum stau la casa unde nici nu exista varianta sa te branșezi la apa calda moca de la primărie … Așa că mai ușor cu gargara că nu a trecut nimeni la centrala de buna voie

        • La casă consumi cat te ține buzunarul (am stat la casă și știu cum este)La bloc de debranșat nu te poți debranșa fără acordul asociației și vrei nu vrei plătești cât ți se calculează , mai ales când ai locatari care nu vor nici măcar repartitoare.

      • Se vede ca ești frustrat și îți plac pomenile, care tot din banii noștri sunt.
        Stam la case și nimeni nu ne da „subventii-pomana”, dar chiar și cei ce stau la bloc și au centrala lor sunt tot fără pomeni.
        Și nu trebuie nimeni sa te subvenționeze pe tine. Pune mana și izoleaza-ti casa și plătește ca noi cei care nu așteptăm mila.

  2. Domnule primar,aveti echipa sau va ganditi la formarea unei echipe in vederea accesarii fonduri europene? Sau stam cu mana intinsa la Guvern,ca de fiecare data?Hai sa oprim si facilitatile acordate pensionarilor pentru transportul in comun,sa analizam cum trebuie locurile de parcare acordate persoanelor cu dizabilitati care apar peste noapte,etc etc.

  3. Pt. colegii de la ObervatorulPH, pt. stiinta Dvs. :
    – termoficarea Buc, Nicusor Dan, omul face cu dintii si cu ghearele ce se poate face, i.e. reabilitare a aprox. 100-120 Km de conducte pe an. Nu se poate face mai mult, firme de renume si anvergura nu au reusit sa depaseasca sporadic, nu sistematic, 200 Km conducte inlocuite pe an. Faceti socoteala cat mai trebuie pt. a inlocui aprox. 8000 Km de conducte. Da, zeci de ani.
    – Gaze la Slanic – una dintre cele mai mari gogorite cu care au fost intoxicati oamenii. Au fost realizati niste aprox. 300 Km de conducte, PE CIMP, dar si cum am vazut la TV si niste distributii in citeva localitati, inclusiv bransamente cu firida pina la poarta pe o strada inteaga, desi este ilegal. nu se poate face BR la o persoana daca nu a facut cerere, sau daca nu are macar AC pt locatia ceruta. F. bine s-au dus conducte de alimentare si de distributie in localitati chiar daca oamenii nu au cerut. Si nici nu or sa ceara atit cit timp trecerea de la lemne la gaz costa min. 20.000 RON, i.e. de la gard, unde au gaz , in interiorul proprietatii, adica conducta, calorifere, centrala,….., numai centrala in condensatie acum costa min.50-60 KRON, din experienta sub 5% din populatie opteaza dupa ce tipa ca vrem sa fim europeni , sa fim civilizati, etecera, etecera. Asta este una, dar bluful mare este la cine furnizeaza gazul ???? unde se cupleaza acest sistem dezvoltat la sursele de gaz , si ale cui ? cine preia conductele realizate in intretinere si exploatare, cine preia distributia adica pune contor ?? in mod normal se intimpla asa :
    – CJ, dezvoltatorul, face cerere la detinatorul concesiunii din zona, i.e. Distrigaz , si la transportator sa preia sistemul de transport (Transgaz) si distribuite in localitati (Distrigaz). In primul rind este vb. de aprobarea ANRE, forul tutelar, pt. cuplarea la sist. national de transport gaze, nu exista asa ceva. Doi, DGSR ar trebui sa preia conductele deja bagate in pamint, iar Engie sa furnizeze gazul, precizez ca fara nici o instiinatare prealabila. In zilele noastre asigurarea gazului necesar este mare problema chiar si pt. firme mari ca Engie.
    Trei, preluarea conductelor realizate de catre Distrigaz, se poate, dar trebuie :
    – verificare documentatiei firmei care a realizat lucrarea :
    – sondaje, adica gropi sapate, intr-un numar de locatii ca se se constate corespondenta intre documenatatie si teren ;
    – refacerea probelor de presiune si etanseitate ;
    – fiecare din etapele de mai sus daca esueaza, intreg procesul esueaza.
    – dupa parerea mea acesti oameni pacaliti nu or sa aiba gaze la aragaz si/sau centrala nici in urmatorii 10 ani.

    Toate aceste lucruri conform legislatiei ar fi trebuite sa fie facute inainte de a initia acest proiect ; care asa cum apare acum este un proiect mort, nimeni nu o sa se implice.

    Aceste clarificari sunt pt. colegii de la Observatorul PH.

  4. Terminați odată cu subvenția, oricum nu este data pentru toți cetățenii dar pentru plata datoriilor contribuim toți,subvenția sa fie doar pentru cei cu venituri mici.

  5. Eu sunt de părere așa cum noi plătim gazele iarna așa pot sa plătească și eu factura la termoficare.Introducerea de repartitoare sa nu mai stea cu geamurile deschise că este prea cald in apartament și mai ales verificate cu mare atenție persoanele care primesc ajutorul pentru încălzire.Nu toți care beneficiază de ajutoare sunt chiar așa vai …un caz concret la bl.112 str Cameliei ajutor maxim la întreținerea , 2 mașini ,schimbare de apartamente de la 2 camere la 3 și hopa maxim la incalzire ,nu plătește decât anul următor integral întreținerea pentru a beneficia și anul următor Radu Maria

  6. Ăștia de a-ți scris câteva rânduri. Cred ,că sunt câțiva dintre voi care nu ați citit deloc ce scri în anunțul domnului primar. A specificat destul de clar , nu a existat și nu va exista niciodată subvenționarea . Ați fost duși cu zăhărelul de conducerea trecută. El va încerca să reducă din datoriile legate de un mare 💩💩. Citiți dreacu tot conținutul nu citiți pe sărite și apoi trageți concluziile voastre de căcat.

  7. Atâta timp cât financiar Primăria nu își mai poate permite astfel de subvenție, care de altfel,nu este corecta fata de cei care locuiesc la casa,ideal ar fi sa se mărească prețul termoficarii la nivelul altor orașe din tara!

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

- Publicitate -

Antreprenori de succes

Exclusiv

De ce întârzie facturile de curent Electrica Furnizare

Mai mulți cititori ne-au sesizat că nu au mai...

De ce nu a funcționat brățara de monitorizare în cazul crimei din Câmpina

Apar noi detalii cu privire la crima odioasă petrecută...

Protest al chirurgilor la Spitalul Județean Ploiești

Zece medici de la Secția Chirurgie 2 de la...

Ce vrea Liviu Drăghici de la administrația locală Ploiești

Observatorul Prahovean începe, la debutul anului 2025, o serie...

Ce se întâmplă cu drumul expres Găești – Ploiești în Prahova

Drumul expres Găești – Ploiești, una dintre investițiile majore...
- Publicitate -

Știri noi

Încă o localitate renunță la Hidro Prahova. Apa are arsen

Primarul comunei Cocorăștii Colț, Adrian Călin (PSD), a anunțat,...

Primul autobuz electric care va circula între Ploiești și Aricești

Primul autobuz electric de tip solo, nearticulat, a sosit,...

Adam, un bebeluș din Urlați, are nevoie de ajutorul semenilor

Florentina Nițu, o mămică de 21 de ani, din...

Spitalul privat din Prahova unde pacienții beneficiază de investigații gratuite

Aflat la numai 10 km de Ploiești, Spitalul Dentirad...

Imagini impresionante, din dronă, cu lotul Mizil-Pietroasele al A7

Observatorul Prahovean publică imagini impresionante, realizate cu drona, pe...
- Publicitate -

Emisiuni

Hidro Prahova are printre cele mai mari tarife din țară

În emisiunea Observatorul Prahovean  LIVE de joi, 16 ianuarie,...

Escrocherii în numele unor vedete precum Esca, Delia sau Măruță

În ultima emisiune Observatorul Prahovean LIVE, de vineri, 10...

Schimbarea de la Ploiești

În prima ediție a emisiunii Observatorul Prahovean LIVE din...
- Publicitate -

Vox Publica

Să ne lăsăm prostiți în halul ăsta?

La cererea președintelui Consiliului Județean Prahova (CJPh), Virgiliu Nanu...

PSD și PNL, blat cu Georgescu. Crin Antonescu este degeaba

În primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut,...

Cum ar fi văzut cartierul 9 Mai din Ploiești de un optimist, un pesimist și un realist

Dacă ești optimist, o simplă plimbare prin cartierul 9...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

Încă o localitate renunță la Hidro Prahova. Apa are arsen

Primarul comunei Cocorăștii Colț, Adrian Călin (PSD), a anunțat,...

Primarul din Aluniș critică majorarea tarifelor Hidro Prahova

Ședința privind prorogarea majorării tarifelor la apă în Prahova...

Bani pentru fertilizarea in vitro, în 2025, la Ploiești

Cuplurile sau femeile singure din Ploiești, care au indicație...
- Publicitate -

Scandalul scumpirilor de la Hidro Prahova continuă

De la 1 ianuarie, Hidro Prahova a majorat tarifele...

Unde vor fi construite două parcuri fotovoltaice în Ploiești

Compania de termoficare, Termo Ploiești, dar și administrația locală...

Primăria Ploiești eșalonează datoriile către Intergroup

Consiliul Local Ploiești a aprobat, miercuri, eșalonarea datoriilor la...

Ce se întâmplă cu pasajele subterane din Ploiești

Pasajele subterane pietonale din Bariera București au fost închise...