Cea mai veche cerere pentru obținerea unei locuințe sociale înregistrată la Primăria Ploiești datează din 1997. Administrația Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești a anunțat că termenul limită pentru actualizarea dosarelor este 7 decembrie 2023.
Obținerea unei locuințe sociale la Ploiești se dovedește a fi o misiune aproape imposibilă pentru unii solicitați.
La Ploiești, conform listei cu ordinea de prioritate aprobate în 2023, 91 de persoane au solicitat o locuință de la Primăria Ploiești.
În total, lista municipalității include un total de 200 de membri de familie care așteaptă o locuință socială.
Locuințele sociale sunt repartizate în funcție de o serie de criterii aprobate de Consiliul Local. La final, fiecare solicitant primește un punctaj.
Tot oficial, conform listei cu ordinea de prioritate aprobate de Consiliul Local Ploiești, în 2023, cea mai veche solicitare pentru o locuință socială este din mai 1997.
Ploieșteanca care a depus cerere în urmă cu mai bine de 26 de ani nu a făcut dovada spațiului actual și nu figurează cu vreun grad de handicap, acumulând numai 14 puncte.
Cronologic vorbind, urmează apoi solicitarea înregistrată de un bărbat în 1999, care prezintă grad de handicap accentuat și a totalizat un punctaj de 31 de puncte.
Alte câteva cereri datează din 2006, 2008 și 2010, iar cele mai multe solicitări au fost depuse în perioada 2011 – 2022.
Cum justifică ASSC cereile de peste două decenii
Reprezentanții Administrației Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești susțin că fiecare cerere are o „poveste” aparte.
„Fiecare cerere are povestea ei. Spre exemplu, mulți au refuzat repartițiile unor locuințe pentru că nu le conveneau diferite lucruri în conformitate cu regulamentul, asa că nu pot să generalizez.
Unii așteaptă pur și simplu niște locuințe care să fie chiar de nerefuzat, alții nu si-au mai reactualizat dosarul de ani de zile după care si-au adus aminte și au revenit”, a precizat Dan Dinu, directorul ASSC Ploiești.
Termen limită pentru reactualizarea dosarelor
Primăria Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești, a anunțat că termenul limită pentru reactualizarea dosarelor este 7 decembrie 2023.
„Consilierea solicitanților de locuință socială și înregistrarea documentelor justificative se vor realiza la sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești din Ploiești, str. Piața Eroilor nr. 1A – Serviciul Locuințe Sociale după următorul program: luni – joi: 09.00 – 16.00, vineri: 09.00 – 12.00”, a precizat Primăria Ploiești.
La Ploiești unele cereri de repartizare a unei locuințe sociale datează de mai bine de două decenii.
Buna ziua, tuturor din Redactia dumneavoastra,
Subiectul locuintelor sociale este cu adevarat sensibil, dar ca cetatean responsabil, platitor de taxe, impozite, asigurari…pun intrebarea: O locuinta sociala obtinuta de cineva in urma cu mai bine de 20 ani este un „bun” de care beneficiaza mai multi membrii ai familiei, de mai multe grade, unii cu masini personale? Este voie sa aduci modificari la respectiva locuinta (initial avea doua camere), apoi s-au extins …Neplacut este ca o parte din persoane (uneori sunt si 12-15 in acest habitat), sunt galagiosi, buni prieteni ai lui Bachus, ii antreneaza in mica curte/dar mai ales pe strada si pe altii, mai vin si prieteni din cartierul Mitica Apostol, mai se bat,manelele, etc. In aceasta locatie este si o adolescenta in plasament(are cca 15 ani) oare ce educatie „adopta”din pachetul de cuvinte obscene aruncate de „rude” in special in lungile zile sau nopti de vara, pe la bordura sau in peripu stradal? Tot acest disconfort oferit celorlati vecini, in special vara, in zilele de weekend,in apropierea sarbatorilor de iarna(straduta ingusta Jupiter, cele adiacente sunt adevarate poligoane de tragere) trebuie sa fie „premiat” de autoritati cu aceste beneficii specifice persoanelor care locuiesc pentru mai multe generatii in aceste locuinte sociale? Amuzant este ca la diverse incaierari, apelari la Politie/Jandarmerie cand li se solicita CI respectivii cu suficient curaj+ imbibatie alcoolica, raspund: „Nu am, daca vrei iti dau datele care te intereseaza”, „L-am pierdut, nu il am, nu vrei un pachet de tigari?”, „E domeniul public, am voie sa fac ce vreau”. Oare? Cu astfel de comportamente cam greu cu Ploiesti, Capitala Nationala a Tineretului. Va multumesc pentru rabdarea de a citi aceste fraze !