- Publicitate -

Cine poate beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinței la Ploiești. Unde pot fi depuse cererile

Data:

Distribuie articolul:

Administrația Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești a anunțat că, începând cu data de 03 octombrie 2023, demarează activitatea de înregistrare a cererilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței.

- Publicitate -

Ajutorul respectiv este acordat populației, în conformitate cu Legea 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Astfel, ajutorul este acordat consumatorilor vulnerabili din motive de venit, din motive de vârstă, din motive de sănătate sau care sunt izolați.

În categoria consumatorilor vulnerabili din motive de venit se încadrează familia sau persoana singură al cărei venit mediu net lunar pe membru de familie este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

- Publicitate -

În categoria consumatorilor vulnerabili din motive de vârstă se încadrează persoanele care au împlinit vârsta standard de pensionare prevăzută de legislația privind sistemul public de pensii.

În categoria consumatorilor vulnerabili din motive de sănătate se încadrează persoanele care, fie necesită aparate electrice pentru menținerea în viață sau pentru menținerea stării de sănătate, fie prezintă probleme de sănătate care împiedică sau restricționează mobilitatea și/sau deplasarea acestora ori necesită modalități de informare și comunicare adaptate nevoilor specifice, în condițiile prevăzute deLegea 448/2006.

Unde pot fi depuse cererile pentru ajutorul de încălzire

„Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru un singur sistem utilizat pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece și numai pentru locuința de domiciliu sau, după caz, de reședință.

- Publicitate -

Citește și: Consilierii locali au votat fără să știe scumpirea căldurii la Ploiești. Care ar trebui să fie noul tarif subvenționat al gigacaloriei [DOCUMENTE]

Formularul de Cerere – Declarație pe propria răspundere poate fi accesat online, pe site-ul http://asscploiesti.ro, secțiunea Serviciul Ajutoare Încalzire, Programe și Incluziune Socială sau poate fi pus la dispoziția cetățenilor la:

  • Sediul Serviciul Ajutoare Încalzire, Programe și Incluziune Socială – str. Văleni, nr.32 (în spatele fostului sediu S.G.U.);
  • Centrele de Informare pentru Cetățeni și de Recreere pentru Pensionari: str. Măgurii, cartier Malu Roșu; str. Înfrățirii, cartier Vest; str. Mihai Bravu, nr.214, bl.24B, parter, cartier Mihai Bravu; Aleea Strunga, cartier 9 Mai.
  • Sediul TERMO PLOIEȘTI S.R.L. – str. Văleni, nr.44;
  • Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova – str. General Vasile Milea, nr.1;
  • Alianța Asociațiilor de Proprietari Prahova – str. Baraolt, nr.3, Sc. B, et.2, cam.4.

Formularul de Cerere – Declarație pe propria răspundere se depune o singură dată, pe întreaga perioadă a sezonului rece, după cum urmează:

  • până la data de 20 ale lunii, situație în care acordarea dreptului se va realiza începând cu luna respectivă;
  • după data de 20 ale lunii, situație în care acordarea dreptului se va realiza începând cu luna următoare.

Cererile și declarațiile pe propria răspundere se depun la sediul Serviciului Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială din str. Văleni nr. 32 (în spatele fostului sediului S.G.U.), după următorul program: Luni – nu există program cu publicul, Marți, miercuri, joi: 8.30 – 16.00 iar vineri între orele 08.30 – 14.00.

- Publicitate -

Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței pe toată perioada sezonului rece noiembrie 2023 – martie 2024, solicitările trebuie depuse până pe data de 17.11.2023.

Cererile și declarațiile pe propria răspundere, semnate și însoțite de actele doveditoare, pot fi transmise și electronic pe adresa de e-mail: aju@asscploiesti.ro

Orice modificare privind componența familiei, veniturile, domiciliul/reședința, schimbarea furnizorului se comunică în termen de 5 zile de la data la care a intervenit modificarea, printr-o nouă Cerere – Declarație pe propria răspundere, pentru modificarea cererii inițiale de acordare, care va avea atașate actele care justifică solicitarea de modificare.

- Publicitate -

Informații suplimentare și consiliere de specialitate pot fi solicitate direct reprezentanților Serviciului Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială, la telefon 0749.149.966 sau 0749.149.969 sau prin e-mail:aju@asscploiesti.ro”, a anunțat Primăria Ploiești

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -