Clubul Sportiv Municipal (CSM) Ploiești trebuie să returneze la bugetul local suma de trei milioane de lei, după ce Curtea de Conturi a constatat, în 2015, că au fost efectuate plăți nelegale în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice. La acea dată, potrivit reprezentanților CSM Ploiești, cea mai mare sumă a fost alocată către echipa de baschet a Asesoft. Subiectul a fost pus pe tapet, joi, în ședința Consiliului Local Ploiești.
Rectificarea de buget de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Ploiești, proiect care s-a aflat, joi, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești, a vizat suplimentarea veniturilor cu 22.000 de lei, grație unei sponsorizări pentru premiile acordate la Hipodrom.
În timpul ședinței, a fost descrisă și situația complicată în care se află în prezent CSM Ploiești, care trebuie să achite 3 milioane de lei la bugetul local.
Totul a plecat de la un control al Curții de Conturi care, la nivelul anului 2015, a constatat plata nelegală a unor sume, în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cea mai mare sumă, potrivit reprezentanților CSM Ploiești, fiind acordată, la acea dată, către echipa de baschet Asesoft.
CSM Ploiești a contestat decizia Curții de Conturi, însă clubul sportiv a pierdut procesul în instanță.
CSM Ploiești vrea eșalonarea datoriei pe cinci ani
Pentru recuperarea sumelor la bugetul local, SPFL Ploiești a demarat procedura de executare silită, prin emiterea somației și a titlului executoriu. Conturile clubului sportiv nu sunt blocate la această oră, având în vedere că CSM Ploiești și-a propus eșalonarea a datoriei. Sumele trebuie achitate, atenție, din veniturile proprii ale clubului sportiv. Prin urmare, CSM Ploiești are, în prezent, și sarcina de a identifica surse noi de venit, pentru plata ratelor lunare.
Astfel, primul pas ar fi de evaluare a bunurilor CSM Ploiești, pentru stabilirea unui program de eșalonare a datoriei, care se dorește a fi pe o perioadă de cinci ani.
În termen de două săptămâni, viceprimarul Ploieștiului, Daniel Nicodim, trebuie să prezinte un raport în care ar urma să se regăsească inclusiv persoanele responsabile de situația clubului sportiv, dar și propuneri pentru măsuri care ar urma să fie dispuse în acest caz.
Video despre datoria CSM Ploiești către bugetul local de la minutul 13.47 la 15.17.