- Publicitate -

Criza apei calde. Primăria Ploiești, noi acuzații la adresa Consiliului Județean Prahova

Primăria Ploiești acuză printr-un comunicat de presă conducerea Consiliului Județean Prahova că nu s-a prezentat astăzi la AGA de la ADI Termo Prahova ”în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni”.

Comunicatul Primăriei Ploiești

Consiliul Judeţean Prahova nu a dat curs convocării de urgență a Adunării Generale a Acționarilor (A.G.A.) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni.

Reamintim că, municipalitatea ploieșteană a solicitat, în conformitate cu prevederile statutului A.D.I. Termo Prahova, convocarea membrilor A.G.A a A.D.I. Termo Prahova, în vederea urgentării demarării procedurilor legale privind asigurarea continuității furnizării serviciului de producere, transport, distribuție și furnizare de energie termică, în sistem centralizat.

Aceste demersuri ar fi trebuit să conducă la adoptarea unor hotărâri, la nivelul Consiliului Local Ploiești și al Consiliului Judeţean Prahova, care să permită demararea procedurilor, de către A.D.I. Termo Prahova, în regim de urgență, în scopul încadrării acestora în termenul legal de 90 de zile de la rezilierea contractului, stipulat prin art.33 din Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată.

Citește și Vrem apă caldă! Reacția ploieștenilor la ultimele realizări anunțate de primarul Andrei Volosevici pe Facebook

În condițiile îndeplinirii acestor etape, s-ar fi putut demara procedura legală care să permită clarificarea situației acestui serviciu public în municipiul Ploiești.

Precizăm că, rezilierea contractului nr. 185/7/09.05.2022 de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești, în sistem centralizat, a fost dispusă, unilateral, de către membrii Consiliului Județean Prahova, desemnați în A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova.

Din nefericire, astăzi, în cadrul unei reuniuni foarte importante, care ar fi implicat rezolvarea unei situații esențiale pentru confortul cetățenilor municipiului Ploiești, reprezentanții A.G.A. ai Consiliului Judeţean Prahova nu au fost prezenți la ședința amintită, din A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova făcând parte 4 reprezentanți ai Consiliului Judeţean Prahova și 3 reprezentați ai Consiliului Local Ploiești.

Pe cale de consecință, prin absența reprezentanților Consiliului Judeţean Prahova, la ședința de astăzi a A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova, în această chestiune atât de importantă pentru cei peste 130.000 de ploieșteni afectați de lipsa apei calde, nu s-a putut face niciun pas în plus pentru găsirea unei soluții legale și concrete, menită să rezolve această problemă stringentă cu care se confruntă orașul nostru, în ultima perioadă.

Conducerea Primăriei Municipiului Ploiești solicită, în continuare, respectuos, responsabilitate din partea Consiliului Judeţean Prahova, pentru a dialoga deschis și aplicat, în vederea soluționării competente a acestei probleme, absența reprezentanților județului Prahova, la ședința de astăzi, fiind de neînțeles pentru municipalitatea ploieșteană.

Menționăm că, astăzi, executivul ploieștean a solicitat, din nou, convocarea A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova, cu respectarea prevederilor statutare, în vederea rediscutării aspectelor prezentate mai sus și a rezolvării, cu celeritate, a problemei legate de lipsa apei calde în municipiul Ploiești.

Totodată, informăm că, în conformitate cu prevederile O.G. 27/2022 art. 11 și 12, doar unitățile administrativ teritoriale, cărora le aparțin CET-urile, pot solicita cantitatea necesară de gaze naturale pentru perioadă aprilie 2022 – martie 2023.

În momentul de față, unitățile administrativ teritoriale – Municipiul Ploiești și Județul Prahova – sunt asociate în cadrul A.D.I. Termo Prahova, iar Consiliul Judeţean Prahova este proprietarul CET Brazi.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Acțiune de tip BLITZ pe DN1, în zona Movila Vulpii

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat, duminică, o nouă acțiune de tip BLITZ, de data aceasta pe DN1, în zona Movila Vulpii. Acțiunea este...

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Acțiune de tip BLITZ pe DN1, în zona Movila Vulpii

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat, duminică, o nouă acțiune de tip BLITZ, de data aceasta pe DN1, în zona Movila Vulpii. Acțiunea este...

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...

Accident grav pe DN2, în Buzău. O autoutilitară a acroșat o căruță

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă dimineață, pe DN 2C Slobozia-Buzău, la ieșire din localitatea Padina, județul Buzău, după ce o autoutilitară a acroșat un...

Starea victimelor din accidentul rutier de la Urlați. O minoră de 14 ani și un tânăr de 19 ani au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, după ce un autoturism s-a răsturnat. În autoturism se aflau o fată în vârstă...

Accident la Urlați. O fată de 14 ani și un tânăr de 19 ani au fost transportați la spital – FOTO

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, în cartierul Cherba, din Urlați. Pompierii militari ajunși la fața locului au găsit în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -