- Publicitate -

UAP Prahova solicită, în instanță, operatorului de termoficare reluarea furnizării apei calde la Ploiești

Uniunea Asociației de Proprietari (UAP) Prahova solicită, în instanță, prin Ordonanță Președințială, reluarea furnizării apei calde la Ploiești. Începând cu 1 august, pentru peste 50.000 de apartamente din municipiu nu se mai asigură furnizarea apei calde.

Furnizarea apei calde a fost sistată în Ploiești la 1 august, dată la care operatorul de termoficare a motivat că se impune, în regim de urgență, o serie de lucrări de reparații. Lucrurile s-au precipitat cu rapiditate și au culminat cu notificarea emisă de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova prin care se comunica rezilierea contractului cu actualul operator de termoficare, bineînțeles cu precizarea că acesta avea obligația de a asigura continuitatea serviciului. Numai că acest lucru nu a mai avut loc.

Citește și: Ploieștiul fără apă caldă. Operatorul a fost notificat de rezilierea contractului

Uniunea Asociațiilor de Proprietari (UAP) Prahova a solicitat în instanță, printr-o cerere de ordonanță președințială, obligarea operatorului de termoficare să asigure continuitatea serviciului de alimentare cu apă caldă și energie termică la nivelul municipiului Ploiești, dar pe de altă parte și „obligarea ADI Termo, ca reprezentantă a UAT Ploiești și a JUDETULUI PRAHOVA, să procedeze la reanalizarea situației și să revină la măsura rezilierii contractului nr. 185/7/09.05.2022”. Cererea UAP Prahova a fost înregistrată luni, 22 august, pe rolul Judecătoriei Ploiești.

Cum motivează UAP Prahova cererea de Ordonanță Președințială

Contactat telefonic, președintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, a vorbit despre gravitatea situației generate de sistarea furnizării apei calde la nivelul municipiului Ploiești, dar a explicat și motivarea cererii adresate instanței.

Poate că ploieștenii încă nu realizează gravitatea situației apei calde și pericolul in care ne aflăm cu energia termică, în apropierea sezonului rece. Suntem în această criză din cauza unei abordări greșite a părților, în sensul că acel contract dintre părți trebuia lăsat să-și producă efectele, respectiv să fie rezolvată problema principală: refacerea din temelii a CAF2 in cadrul aceleiași revizii anunțate pentru MINIM 30 de zile înainte de 1 august.

Înainte de acest termen, era nevoie ca părțile în contract să aibă deja pregătită o soluție alternativă care să ofere continuitate în asigurarea serviciului de furnizare a apei calde, fără ca ploieștenii să simtă nici cel mai mic disconfort. Mă încăpățânez să cred că suntem în acest blocaj ce poate avea consecințe și asupra furnizării energiei termice pe timp de iarnă, ďin cauza rezilierii contractului.

Ce se dorește acum necesită timp, pe care, din păcate, nu-l avem și riscăm o atribuire directă, cu care UAP Prahova nu este de acord pentru că ar putea veni cu un tarif peste cel pe care l-am obținut în instanță prin suspendarea HCL 60/ 10.02.2022, adică de 362,58 lei fără TVA și nu 605,22 așa cum fusese aprobat în acea hotarare. Se vehiculează înformația că operatorul nu mai are licență și la CAF2, în aceste condiții, nu se lucrează deloc, ca atare, acest cazan nu poate fi folosit în perioada de iarnă, din câte ne putem.da seama.

Transferul CET Brazi pe repede înainte, către municipiul Ploiești, fără ca utilajele toate să fie puse tehnic la punct și iscirizate pe termen mediu măcar, poate produce pagube imense la bugetul local.

Din aceste motive, generate de lipsa de comunicare directă între factorii de decizie ai părților, ce a condus la reziliere, ne-au determinat ca pe lângă plângerea penală în REM depusă pe 18 august, noi am depus la Judecătoria Ploiești o ordonanță președințială în contradictoriu cu pârâții UAT PLOIESTI, JUDETUL PRAHOVA , ADI TERMO PRAHOVA SC TERMOFICARE PRAHOVA SA, în care am solicitat cu celeritate următoarele:

  1. Obligarea pârâtei SC TERMOFICARE PRAHOVA SA să asigure continuitatea serviciului de alimentare cu apă caldă și energie termică la nivelul mun. Ploiești, respectiv să furnizeze apă caldă către cetățenii racordați la sistemul centralizat din mun. Ploiesti, conform art . 24.12  din contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică încheiat cu ceilalți pârâți, precum și în temeiul art. 33 alin. 3 din legea 51/2006;
  2. Obligarea pârâtei ADI TERMO, ca reprezentantă a UAT PLOIEȘTI și a JUDETULUI PRAHOVA să procedeze la reanalizarea situației și să revină la măsura rezilierii contractului nr. 185/7/09.05.2022.

Ca motivare la primul capăt am apreciat că este atât o obligație contractuală cât mai ales o obligație legală a cărei nerespectare aduce prejudicii evidente cetățenilor municipiului Ploiesti. 

Ca motivare la capătul al doilea al cererii am apreciat că rezilierea contractului, constituie o greșeală, fiind una din cauzele crizei în care ne aflăm. Contractul în vigoare ar obliga operatorul SC TERMOFICARE PRAHOVA SA  să investească în refacerea din temelii a CAF2, precum și să găsească soluții alternative pentru furnizarea apei calde în timp ce CAF2 este refăcut”, a precizat Eugen Cristescu, președintele UAP Prahova.

Reamintim faptul că, la rândul său, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova a solicitat operatorului de termoficare, în instanță, tot printr-o cerere de Ordonanță Președințială, asigurarea continuității serviciului de termoficare.

Citește și: Se cere în instanță, prin Ordonanță Președințială, reluarea furnizării apei calde în Ploiești

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Vremea se schimbă radical în Prahova. Revin temperaturile de vară în Ploiești

Sfârșitul lunii septembrie va aduce temperaturi de vară, după ce ultima săptămână a fost marcată de o răcire accentuată, de ploi, dar și de...

Pericol pe șoselele din Prahova. Șoferi beți, depistați la volan

Polițiștii au depistat pe șoselele din Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți conducători auto în stare de ebrietate. Conducătorii auto au...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Vremea se schimbă radical în Prahova. Revin temperaturile de vară în Ploiești

Sfârșitul lunii septembrie va aduce temperaturi de vară, după ce ultima săptămână a fost marcată de o răcire accentuată, de ploi, dar și de...

Pericol pe șoselele din Prahova. Șoferi beți, depistați la volan

Polițiștii au depistat pe șoselele din Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți conducători auto în stare de ebrietate. Conducătorii auto au...

Trafic aglomerat pe DN1 Ploiești – Brașov. Coloane de mașini la Comarnic, Sinaia și Bușteni

Traficul rutier s-a aglomerat, duminică, pe mai multe tronsoane din DN1, atât pe sensul spre munte, cât și pe sensul spre Ploiești, pe raza...

Motivul pentru care mai mulți șoferi au rămas fără permis auto timp de 30 de zile la Ploiești

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acțiunile de control. Cinci șoferi au fost sancționați ...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea salariului minim pe economie: „Se impune în contextul actual economic și social”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a recunoscut, într-un interviu la Digi 24, că se impune majorarea salariului minim „în contextul actual economic și social”. Primele...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -