- Publicitate -

Lista localităților din Prahova cu restricții de apă din cauza secetei și consumului extrem de ridicat

Societatea Hidro Prahova a anunțat că va menține și în săptămâna 11-17 iulie 2022 un program de distribuție a apei pentru mai multe localități din aria de operare, având în vedere condițiile actuale de secetă și pe fondul unor consumuri extrem de ridicate, atât în scop menajer, cât și pentru activitățile agricole. În unele localități din județ, restricțiile se aplică inclusiv pe timpul zilei.

Restricțiile, potrivit SC Hidro Prahova, se impun, pentru refacerea stocului de apă necesar consumului populației.

Pe lista localităților unde este propus un program de distribuție figurează Mizil, Gura Vadului (satele Gura Vadului, Perșunari și Tohani), Urlați, Gornet Cricov, Ciorani, Baba Ana (satele Conduratu, Cireșanu și Satu Nou), dar și localitățile Scorțeni, Fântânele și Vadu Săpat.

Pentru a afecta cât mai puțin populația din zonele vizate, societatea HIDRO PRAHOVA SA va organiza progamul de distribuție astfel încât oprirea apei să se facă în special pe timpul nopții, în localitățile unde acest lucru este necesar, pentru refacerea stocului de apă necesar consumului populației” a anunțat Hidro Prahova.

Localitățile cu restricții pe timp de noapte

  • În orașul Mizil, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire pentru refacerea resurselor de apă fiind cuprins între orele 23.00 – 5.00.
  • În comuna Gura Vadului (satele Gura Vadului, Perșunari și Tohani), apa va fi oprită numai în intervalul 22.00-6.00.
    În orașul Urlați și în comuna Gornet Cricov, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 0.00 – 5.30.
  • În comuna Ciorani, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 23.00 – 4.30.
  • În comuna Baba Ana (satele Conduratu, Cireșanu și Satu Nou), apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 23.00 – 5.00.

Localitățile cu restricții inclusiv pe timpul zilei

  • În comuna Scorțeni (satele Mislea, Scorțeni, Bordenii Mari și Bordenii Mici), apa va fi oprită în principal pe timpul nopții, în intervalul 23.00-5.30 și în situații de urgență, pe parcursul zilei, între orele 13.00 – 16.30 .
  • În comunele Fântânele și Vadu Săpat, apa va fi furnizată numai în intervalele 6.00-8.00 și 18.00-21.00.
  • În comuna Iordăcheanu (satele Mocești, Iordăcheanu și Plavia), vor fi vizați de aplicarea unui program de distribuție a apei numai abonații care locuiesc în zonele înalte, în condițiile în care abonații din zonele de șes vor avea apă în regim normal de presiune și debit. Pentru zonele înalte ale localității, apa va fi furnizată între orele 7.00-11.00 și 20.00-23.00.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA precizează că programele anunțate vor putea fi suspendate în momentul în care sursele de apă subterane sau de suprafață vor asigura debitele necesare pentru nevoile populației.

Primăriile localităților afectate au fost informate cu privire la necesitatea introducerii acestor restricții, implicit cu privire la faptul că programele de furnizare a apei potabile reprezintă, în acest context, singura soluție tehnică pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA face apel în continuare la toți abonații să folosească apa numai în scop menajer și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării acestor deficiențe în procesul de distribuție.

Societatea noastră îşi cere scuze faţă de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi roagă toţi consumatorii afectaţi să îşi asigure rezerve de apă pentru consum și uz casnic, în perioadele anunțate de întrerupere a furnizării apei. Reluarea distribuției către utilizatorii HIDRO PRAHOVA SA se va face treptat, la parametrii de calitate corespunzători, pe măsura umplerii rețelelor”, se araă în comunicatul Hidro Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

Dacă Andrei Volosevici va candida pentru un nou mandat la Primăria Ploiești îl veți realege?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Posturi vacante în spitale, școli și primării din Prahova. Lista locurilor de muncă scoase la concurs

Mai multe posturi vacante au fost scoase la concurs în Prahova, de spitale și de școli, dar și de instituții publice din județ. Pe...

Trufe recoltate fără autorizație de pe raza comunei Bertea, găsite de polițiștii din Mizil

La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Mizil au depistat, în trafic, un autoturism care era...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

În orașul fără patinoar, patinatorii viteză de la CSM Ploiești au obținut medalia de argint la echipe în concursul U23 de la Cupa Mondială...

În weekendul care tocmai s-a încheiat, sportivii secției de patinaj viteză ai CSM Ploiești au participat la cel de-al doilea concurs din cadrul Cupei...

Interviu cu Anda Mănescu, antreprenoarea care promovează „ia de Breaza” dincolo de hotarele țării [VIDEO]

„Ia de breaza by Anda Mănescu” a ajuns în câțiva ani un adevărat brand recunoscut, atât la nivel național, cât și internațional. Reporterii Observatorul...

Șoferii reclamă traficul blocat în Ploiești din cauza ceremoniei aprinderii iluminatului festiv de Sărbători – FOTO

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă: În timp ce în centru pietonii se bucură de luminiţe, şoferii reclamă blocajul traficului în oraș. „La Caraiman e...

Prahoveni beți și drogați, opriți în trafic de Poliția Rutieră

Dacă în urmă cu 2-3 ani apărea câte un caz izolat de șofer care să conducă sub influența drogurilor, acum astfel de cazuri în...

Cum arată Ploieștiul de Sărbători. S-au aprins mii de luminițe în centrul orașului – FOTO

În centrul orașului este forfotă mare în această seară. S-a aprins iluminatul festiv de Sărbători. Mii de beculețe împodobesc Ploieștiul spre deliciul trecătorilor. Aspectul seamănă...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -