Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești se numără printre partenerii Proiectului SMARTEnvi derulat la nivelul a cinci țări: Turcia, Italia, Polonia, Bulgaria și România. Scopul proiectului îl vizează reducerea impactului asupra mediului și resurselor de apă prin reabilitarea depozitelor de deșeuri cu depozitare necontrolată.
Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, conf.univ.dr. Mirela Dulgheru, se numără printre partenerii proiectului (Smart Decision Tools for Reducing Hazards to Our Environment and Water Resources by Rehabilitating Open Dumps/ Instrumente inteligente de decizie pentru reducerea impactului asupra mediului și resurselor de apă prin reabilitarea depozitelor de deşeuri cu depozitare necontrolată).
Comunicatul UPG Ploiești:
„Există nouă parteneri oficiali și șase parteneri asociați din cinci țări diferite în proiectul propus: solicitantul Gebze Technical University, Pamukkale University și Denizli Metropolitan Municipality, din Turcia; Training 2000 și Municipalitatea Fano din Italia; Silesian University of Technology din Polonia; Sofia University St. Kliment Ohridski și Research and Development Biointech din Bulgaria; Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești din România.
Proiectul SMARTEnvi urmărește să dezvolte, să piloteze și să testeze instrumente digitale inovatoare, metode de instruire și materiale pentru reducerea pericolelor asupra mediului și resurselor de apă prin reabilitarea depozitelor de deşeuri cu depozitare necontrolată. Rezultatele intelectuale ale proiectului, și anume instrumentul inteligent de decizie pentru reabilitarea depozitelor de deşeuri cu depozitare necontrolată, instrumentul de competență, platforma de învățare electronică multilingvă, modulele de învățare și manualul de îndrumare inteligentă, vor ajuta la dezvoltarea competențelor în diferite sectoare relevante pentru o dezvoltare durabilă, astfel încât să poată face față eficient reabilitării depozitelor de deşeuri cu depozitare necontrolată. Grupul țintă include ingineri și alt personal tehnic din sectoarele relevante, factori de decizie și cercetători. Proiectul va oferi, de asemenea, testarea practicilor inovatoare pentru a pregăti grupurile țintă să devină adevărați factori de schimbare.
În cadrul acestui proiect Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești este reprezentată de următorii experți : Prof.univ.dr.ing.habil Dinu Florinel – Rector UPG, Conf.univ.dr.ing. mat. Pană Ion- Prorector, Conf.univ.dr.Cașen Panaitescu – Director dep. Relații Internaționale, aceștia fiind responsabili cu efectuarea următoarele studii de caz: analiza de deșeu, analiza levigatului, analiza emisiilor și analiza biogazului. Perioada de desfășurare a Proiectului: 01.06.2021-31.05.2023”.
Xn proiect vor fi angajați pe post de laboranți rectorul și prorectorul care nu au nici un fel de pregătire de chimist. Au fost angajați pe bază de competență de o subalternă a lor, meșteră în sinecuri.