Record de poluare în Ploiești, la sfârșitul lunii iulie. Concentrația de benzen a fost de 40 de ori mai mare

0

Datele îngrijorătoare cu privire la poluarea din Ploiești au fost publicate, pe pagina de Facebook, de Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iași, care a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că „aceste limite sunt calculate fără a ține seama de influența simultană și a altor gaze nocive pentru mediu, pentru oameni, pentru animale”.

Ploieștiul rămâne un oraș poluat, iar acest lucru este confirmat de cifrele zilnice cu privire la concentrația de benzen din atmosferă, dar și cu privire la concentrația altor gaze nocive.

Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iași, a tras, recent, un semnal de alarmă, cu privire la poluarea din  municipiul Ploiești.

„Anul ăsta, în Ploiești, record de aproape 40 de ori concentrația de benzen (5 unități), la sfârșitul lunii iulie.

Anul trecut, recordul a fost de doar 30 de ori, tot în luna iulie. Anul ăsta media e de 6,67 unități (adică deja cu 30% peste media anuală admisă) și este mai mare decât cea de anul trecut, pentru aceeași perioadă ianuarie -august (4,18 unități) adică cu aproape 60%”, a scris Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iași, atrăgând atenția că „aceste limite sunt calculate fără a se ține seama de influența simultană și a altor gaze nocive pentru mediu, pentru oameni, pentru animale”.

„Mai avem și toluen, oxizi, derivați secundari sau alți poluanți care nu sunt monitorizați deloc. Din acest motiv, limitele astea trebuie să fie mult mai drastice și nepăsarea aduce vieți multe curmate, secerate”, a scris Silviu Gurlui.

Aer nociv

Potrivit datelor publicate pe site-ul calitate.ro, cea mai mare valoare înregistrată la indicatorul benzen a fost în data de 26 iulie, la ora 09.00: 188,75 ug/m3, în condițiile în care limita anuală este de 5 ug/m3.

Valorile zilnice au fost depășite și în data de 27 iulie, la orele 09.00 și 10.00, în stația de monitorizare PH4, când la indicatorul benzen s-au înregistrat 162,78 ug/m3, respectiv 151,97 ug/m3.

Potrivit calitateaer.ro, benzenul este o substanță încadrată „în clasa A1 de toxicitate, cunoscută drept cancerigenă pentru om. Produce efecte dăunătoare asupra sistemului nervos central”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău