Răsturnare de situație la Ploiești. Aleșii locali nu au aprobat proiectul care viza să se ia act de creșterea tarifelor la salubritate

0

Aleșii locali ploieșteni au respins, joi, proiectul prin care s-a propus să se ia act de creșterea tarifelor la salubrizare. Motivația a fost că nu este necesar un astfel de proiect, atât timp cât tarifele au fost aprobate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a insistat că situația trebuie lămurită în Consiliul Local.

Un alt subiect controversat în Consiliul Local Ploiești, aflat pe lista proiectelor suplimentare, a vizat propunerea să se ia act de creșterea tarifului la salubritate, după ce în ședința AGA a Asociației de Dezvoltare Intercomunitare Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor s-a aprobat creșterea prețului la salubrizare.

Citește și: De ce crește tariful la salubritate în Prahova? Poate fi ținut într-o limită suportabilă pentru populație?

Aleșii locali nu au fost însă de acord să se ia act de o astfel de majorare, invocându-se faptul că acest lucru se subînțelege din faptul că Ploieștiul face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. O altă opinie este însă că nevotarea unui astfel de proiect dă posibilitatea să existe neclarități pe tema tarifului practicat, fiind în vigoare practic nu doar tariful aprobat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, ci și cel care are la bază hotărârile de Consiliu Local care nu au fost revocate.

Cu 12 voturi pentru (PNL), 8 împotrivă (PSD, USR și Pro-România), două abțineri (Prahova în Acțiune) și trei neparticipări la vot (două din partea grupului ALDE), proiectul prin care se dorea să se ia act de noile tarife la salubrizare nu a trecut la vot.

„În contextul dat, eu am două hotărâri – de Consiliu Local, una cu 14,6 lei, dacă nu mă înșel și ultima, o hotărâre a ADI, cu 16,8 (lei)”, a susținut Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului.

VIDEO – ședință Consiliul Local Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău