Ploieșteni cu care ne mândrim! Șahiștii Anamaria Rață, Antonia Ciapă, Teodor Szocs și Andrei Rață de la CSM Ploiești

Primăria Ploiești a publicat, miercuri, un nou episod din seria „Ploieșteni cu care ne mândrim!”, de data aceasta dedicat șahiștilor Anamaria Rață, Antonia Ciapă, Teodor Szocs și Andrei Rață de la CSM Ploiești, care participă la Campionatele Naționale de Copii și Juniori.

Ploieștiul se poate mândri în domeniul șahului. Primăria Ploiești a dedicat, miercuri, serialul „Ploieșteni cu care ne mândrim” mai multor șahiști de la CSM Ploiești. De altfel, în acest domeniu, Ploieștiul are cum să se mândrească.

Unul dintre marii șahiști ai României este marele maestru internațional Florin Gheorghiu, de 10 ori campion național de șah al țării noastre, cel care a reprezentat România la șase ediții ale campionatelor mondiale studențești pe echipe, a jucat pentru România la 14 olimpiade, la patru dintre ele terminând neînvins. Acesta a participat, cu echipa României, la cinci campionate europene și a apărat culorile țării sale la 15 balcaniade, obținând de două ori locul întâi cu echipa și de șase ori medalia de aur pentru cea mai bună performanță individuală pe masa 1.

„Florin Gheorghiu este singurul șahist român care a avut scor egal cu celebrul campion american Bobby Fischer și a fost primul șahist român care a avut un coeficient ELO mai mare de 2600 puncte, situându-se, astfel, pe locul 10 în lume, performanță neegalată de vreun alt șahist român. Performanța sa deosebită, recunoscută și răsplătită de municipalitate cu titlul de Cetățean de Onoare al Ploieștiului a fost, poate, motorul care a mobilizat elevii antrenați la Clubul Sportiv Municipal Ploiești de către domnul profesor Petre Nicolae Grigore, astfel încât patru dintre aceștia au reuşit să intre în posesia medaliilor puse în joc de organizatori. Participarea CSM Ploieşti a adus un bilanţ notabil, cu o medalie de aur, una de argint şi una de bronz”, a precizat Primăria Ploiești.

Municipalitatea ploieșteană a anunțat că Anamaria Raţă a ocupat locul I la senioare, Antonia Ciapă a fost a II-a în concursul junioarelor, iar Teodor Szocs a obținut locul al III-lea la categoria „sub 2100 ELO”, fiind, totodată, și al IV-lea în clasamentul general. Cel de-al patrulea sportiv prezent în concurs, Andrei Raţă, deși nu a reușit să urce pe podium, a obținut un loc fruntaș, întregind victoria micuților ploieșteni.

„Sperăm ca participarea, în aceste zile, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori, a echipei formate din Teodor Szocz, Anamaria Rață și Antonia Ciapă, șahiștii antrenați la CSM Ploești, să fie una notabilă, astfel încât includerea lor în rândul PLOIEȘTENILOR CU CARE NE MÂNDRIM să justifice, o dată în plus, această numire”, a anunțat Primăria Ploiești.

Mai multe detalii AICI.

Foto – sursă – Facebook – Primăria Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău