Proiectul care vizează modernizarea Cartierului Pictor Rosenthal din Ploiești va fi verificat tehnic

Primăria Ploiești a anunțat că organizează achiziție directă pentru servicii de verificare tehnică a proiectării pentru proiectul de modernizare al Cartierului Pictor Rosenthal. Contractul de finanțare europeană a fost semnat în septembrie 2020, iar valoarea totală se cifrează la peste 22,6 milioane de lei.

Anunțul pentru achiziția directă pentru servicii de verificare tehnică a proiectului a fost publicat, potrivit Primăriei Ploiești, și în noul Sistem Electronic al Achizițiilor Publice (SICAP), la adresa: www.e-licitatie.ro, secțiunea Inițieri de proceduri de achiziție, subsecțiunea Publicitate Anunțuri.

Contractul de finanțare pentru proiectul de regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești – Cartier Pictor Rosenthal a fost semnat în septembrie 2020.

La acea dată, Primăria Ploiești a anunțat că proiectul va include lucrări de reabilitare / modernizare străzi – prin asfaltare platforme carosabile, amenajarea trotuarelor, crearea de locuri de parcare publice si pentru riverani, amenajare piste de biciclete, marcare și semnalizare, dar și amenajarea de spații verzi aferente străzilor Mircea cel Bătrân, Pictor Rosenthal și construire sistem de irigații aferent spațiilor verzi.

Totodată, proiectul mai vizează amplasarea de stații de transport, care vor fi prevăzute cu bancă și panou afișaj orar, dar și extinderea rețelei de alimentare cu apă și branșamente aferente și construirea (extindere) sistemului de canalizare, precum și reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public.

Suprafața totală a spațiilor urbane asupra cărora se intervine, conform anunțului postat pe site-ul Primăriei Ploiești la semnarea contractului de finanțare, însumează 49.094 mp.

Proiectul vizează și reabilitarea, modernizarea sau construirea (extinderea) elementelor de infrastructură rutieră și a rețelelor de utilități urbane, respectiv alimentare cu apă și canalizare, precum și iluminat stradal, pe străzile Puțul cu Apă Rece, strada Voila, strada Ulmului, strada Steluțelor, strada Freamătului, strada Boian Tronson II, strada Mircea cel Bătrân Tronson II, strada Malinului, strada Ruginoasa, strada Albișor Tronson II, strada Calabreaza, strada Stupilor, strada Inului, strada Țesătorilor, strada Spicului, strada Mugurilor, strada Toporași, strada Chilia, strada Pictor Rosenthal Tronson 1, strada Pictor Rosenthal Tronson 2, Intrarea Pârâului, Aleea Berceni, Intrarea Moara Nouă, Aleea Românești, Intrarea Cătunu.

Tot în cadrul proiectului se mai prevede amenajarea unui loc de joacă pentru copii, pe strada Aleea Berceni, nr. 2A. Locul de joacă se va întinde pe o suprafață de 613 m.

Valoarea totală a proiectului, conform anunțului din 2020 al Primăriei Ploiești, este de 22.685.458,00 lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău