Abandonarea sau arderea deșeurilor din Ploiești, amenzi de până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice

Abandonarea deșeurilor pe domeniul public sau arderea acestora se va sancționa aspru, la Ploiești. Persoanele fizice riscă o amendă de până la 6.000 de lei, în timp de persoanele juridice sunt pasibile de o amendă de 40.000 de lei.

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, a anunțat, marți, 12 ianuarie, că arderea/incendierea deșeurilor de orice natură, atât pe domeniul public, cât și în perimetrele aferente proprietăților private, reprezintă contravenție și se sancționează în conformitate cu prevederile Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.

„Astfel, conform prevederilor legale în vigoare, se interzice arderea, într-un mod necorespunzător, a deșeurilor din gospodărie, implicit a anvelopelor uzate, maselor plastice, etc”, a menționat Primăria Ploiești, care a anunțat că hotărârea Guvernului se referă inclusiv la gestionarea anvelopelor uzate.

„Prin Hotărârea Guvernului nr.170/2004 referitoare la gestionarea anvelopelor uzate, persoanele fizice şi juridice, care dețin anvelope uzate au următoarele obligații: să nu le abandoneze pe sol,  prin îngropare, în apele de suprafață, să nu le incinereze decât în condițiile prevăzute prin Hotărârea Guvernului nr. 128/2002 privind incinerarea deșeurilor”, a anunțat municipalitatea ploieșteană.

Cetățenii sunt îndrumați să încheie contracte cu operatorul local de salubritate, în vederea colectării deșeurilor într-un mod corespunzător, sau să se adreseze firmelor care desfășoară activitate de colectare, tratare și eliminare a diferitelor tipuri de deșeuri.

„Sancțiunile contravenționale aplicabile, în temeiul prevederilor Legii nr.211/2011, pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la protecția mediului, sunt de 3.000 până la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv de 20.000 până la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice”, a precizat Primăria Ploiești.

Legea cu privire la cuantumul sancțiunilor se aplică, la nivel național, încă din 2019.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău