FOTODOCUMENTE: Cum își păstrează unii bugetari salariile întregi? Clubul Sportiv Municipal Ploiești și-a înființat o ”celulă de criză”. Cineva trebuie să alunge muștele din sălile de sport închise…

În timp ce mulți angajați din privat stau acasă, unii deja în șomaj tehnic, cu veniturile reduse, există bugetari care au găsit soluții, e drept… pe bani publici.

Vă gândiți zi de zi ce va urma după criza din sănătate. Vă gândiți dacă veți mai avea un loc de muncă, dacă veți mai avea măcar aceleași venituri, dacă să vă amânați ratele, dacă veți avea cu ce să vă plătiți facturile și să vă asigurați nivelul de subzistență? Gândiți-vă bine și realizați că banii dumneavoastră se duc către ”salvarea” sistemului bugetar.

Ni s-a cerut tuturor să facem sacrificii, să ducem împreună greul acestei perioade. Am fost sau nu de acord, ne-am conformat neavând soluții. Doar că, acest greu comun nu este chiar atât de comun…

Să ne oprim asupra situației de la CSM Ploiești, un club trecut prin multe scandaluri, un club cu buget deloc de neglijat, dar cu multe probleme pe care le-am descris de-a lungul timpului în articolele noastre. Fiind vorba despre un club sportiv, vă imaginați că activitatea a fost suspendată. Au câteva spații de păzit, ar avea de lucru și cineva de la contabilitate și de la personal, directorul și cam atât. Restul ce să facă? Telemuncă? Posibil și așa, deși e greu de crezut că este vorba despre prestații reale.

Și totuși… s-a găsit o soluție: CSM și-a înființat celula de criză. Știm, prima reacție este să pufniți în râs, dar nu este recomandabil în această perioadă, dacă nu purtați mască. S-au strâns cei de la CSM în ședință și au deliberat: Covidul trebuie combătut energic! Îi dăm karate, îi facem antrenamente, îl impresionăm cu gimnastica, îl alergăm de-i iese sufletul. Clar, nu-l putem lăsa de capul lui de virus. Fiecare paznic va avea în spate un director sau un șef de compartiment, la care adăugăm și tractoristul clubului.

Este evident că poliția, jandarmeria, armata, pesonalul medical, toți sunt depășiți de situație și fără celula de criză de la CSM, virusul ne va distruge în masă. Unde are competențe CSM-ul? Păi la… Stadionul Ilie Oană – închis, la Sala Sporturilor – închisă, la Bazinul Vega – închis, la Hipodrom – închis, la Sala Doroftei – închisă. Ar mai fi fostul liceu Ludovic Mrazek, transformat în centru de adăpost pentru oamenii străzii. La cel din urmă nu ei se ocupă de pază și asigurarea hranei, ci forțele de ordine și ASSC-ul.

Și atunci, ce gestionează celula de criză a CSM? Cu excepția câtorva activități, pe care le-am enumerat mai sus, care pot fi asigurate cu un minim de personal, celula de criză gestionează poate cea mai importantă problemă a clubului aflat în subordinea Primăriei Ploiești, anume… soluția prin care toată lumea de acolo să-și păstreze salariile întregi, salarii pe care le plătesc contribuabili.

Nu vrem ca oamenii să-și piardă locurile de muncă sau să se diminueze veniturile, dar nici nu putem să nu ne punem problema efortului comun, care este comun doar pentru cei din sectorul privat, format din antreprenori și salariați, obligați acum să ducă în spate bugetari a căror utilitate este îndoielnică. Mulțumindu-vă pentru eforturile reale, pentru conformitate vă supunem atenției următoarele documente de la CSM, așteptând totodată și explicații oficiale pentru această situație (noi așteptăm mai puțin, contribuabilii mai mult):

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău