Fiica subprefectului de Prahova Mihaela Duță nu va încasa bani pentru cazarea ”carantinaților”

0

După ce presa a semnalat faptul că în pensiunea din Poienarii Burchii a fiicei subprefectului de Prahova, Mihaela Duță, au fost cazate mai multe persoane în carantină, Prefectura Prahova a reacționat.

Comunicatul Prefecturii Prahova:

În urma informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora fiica doamnei subprefect a județului Prahova, Mihaela Duță, a pus la dispoziție ca spațiu de carantină pensiunea sa din Poienarii Burchii, urmând să-i fie decontați banii aferenți cazării și hranei persoanelor ce vor ajunge aici, Prefectura Prahova face următoarele precizări:

Citește și Români carantinați în pensiunea fiicei subprefectului de Prahova, Mihaela Duță: „Nu e nimic de ascuns. Sunt multe persoane care au nevoie de spații de cazare”

–           ținând cont de lipsa spațiilor de cazare pentru carantină instituționalizată și a refuzului colaborării majorității primarilor prahoveni și proprietarilor de unități de cazare cu autoritățile județene, soluția oferirii acestei pensiuni ca spațiu de cazare, în contextul bine știut, a fost o măsură acceptată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

–           pensiunea din Poienarii Burchii a fost pusă la dispoziția autorităților cu titlu gratuit, proprietara nesolicitând suma de 230 lei/zi/persoană, aferentă cazării, așa cum s-a vehiculat.

–           conform HG 201/2020, art. 2, în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod gratuit, sumele decontate sunt următoarele:  „alocația de cazare este în valoare de 50 lei/zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecția bagajelor și a altor efecte personale ale acestora; indemnizația de cazare, în cuantum de 70 lei/zi (…)“

–           aceeași HG precizează și faptul că „decontarea cheltuielilor prevăzute la art. 2 se asigură prin transfer din bugetul Ministerului Sănătății, lunar, la solicitarea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, pe baza unui borderou centralizator al documentelor justificative aferente, la sfârșitul perioadei de carantină.

Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, decontează cheltuielile prevăzute la art. 2 aferente carantinei la solicitarea autorităților administrației publice locale sau a operatorilor economici, după caz, în baza documentelor justificative“.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău