Scandal în Primăria Ploiești. Facturi ”suspecte” de 7,7 milioane de lei nu au primit viză de legalitate

0
primaria-ploiesti_a8568_0cdea.jpg

primaria-ploiesti_a8568_0cdea.jpg

Primăria Ploiești se confruntă în această perioadă cu o nouă criză internă. Numeroase facturi, totalizând peste 7,7 milioane de lei (echivalentul a 1,5 milioane de euro), nu au primit viză de control financiar preventiv din cauza unor suspiciuni. Nici măcar primarul Adrian Dobre nu și-a asumat răspunderea plăților.

Surse din Primăria Ploiești susțin că mai multe persoane cu funcții de conducere din departamentul financiar al instituției au refuzat să-și asume responsabilitatea pentru plata facturilor respective.

Aceste facturi provin în special de la firma de consultanță Intergroup, pentru proiectele întocmite la investițiile derulate pe fonduri europene.

Citește și: DNA a cerut un ”munte” de documente Primăriei Ploiești. Ce investiții sunt vizate de anchetă

Interesant este faptul că, deși avea posibilitatea de a-și asuma responsabilitatea efectuării plăților în lipsa vizei CFP, primarul Adrian Dobre nu a făcut acest lucru.

Citește și: Suspiciuni de fraudă la Pasajul Vest din Ploiești. Pe fir au intrat Antifrauda și DNA

Potrivit legislației în vigoare, controlul financiar preventiv are drept scop identificarea proiectelor de operaţiuni care nu respectă condiţiile de legalitate şi regularitate şi/sau, după caz, de încadrare în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi de angajament şi prin a căror efectuare s-ar prejudicia patrimoniul public şi/sau fondurile publice.

Reamintim că mai multe lucrări realizate cu fonduri europene la Ploiești au ajuns să facă obiectul unor anchete cu privire la modul de cheltuire a banilor. Ultimul control al Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF), finalizat în 2019, s-a lăsat cu obligații pentru Primăria Ploiești, care trebuie să returneze la bugetul de stat aproape 2,4 milioane de lei (detalii AICI).

Dealtfel, contractul Primăriei Ploiești cu firma de consultanță Intergroup a devenit foarte des motiv de scandal în Consiliul Local Ploiești. Luna trecută, aleșii locali PSD l-au acuzat pe primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, că a prelungit, prin acte adiționale, contractul cu societatea de consultanță.

În plus, o grădiniță pentru care Primăria Ploiești plătea inițial 2% a ajuns să coste bugetul local 92%. FOTO-Document

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău