Primăria Ploiești vrea să cumpere încă opt autobuze Euro 6 până la sfârșitul anului. Scandal în Consiliul Local

0
euro6-noi-autobuze-ploiesti_4c382.jpg

euro6-noi-autobuze-ploiesti_4c382.jpg
Ședinta Consiliului Local Ploiești a adus și o nouă propunere de modificare a listei de investiții cu finanțare din Creditul Exim Bank. Pe lângă realizarea pasajelor subterane, municipalitatea a propus și achiziționarea de noi autobuze Euro 6.

După ce, timp de nouă luni, investițiile au fost practic blocate la nivelul Ploieștiului, aproape de finalul anului, municipalitatea a anunțat că intenționează modificarea listei de investiții.

Pe noua listă cu proiecte prioritare figurează inclusiv achiziționaeea, până la finele anului, a opt autobuze Euro 6, în baza contractului încheiat în luna august 2018, cu societatea SC BMC Truk&Bus SA București. Până acum, în baza acestui contract, au fost achiziționate zece autobuze Euro 6.

Valoarea investitiei, pentru cele opt autobuze Euro 6, este estimată la 7.288.956,68 lei, sumă care ar urma acoperită din creditul Exim Bank.

Pentru că termenul este scurt, fiind vorba de numai trei luni până la finele anului, aleșii locali PSD au propus ca societățile care au câștigat licitațiile pentru diverse lucrări să se angajeze că vor plati o penalitate de 2% dacă nu vor fi cheltuiți banii. Discuțiile din Consiliul Local s-au încins, iar consilierii au intrat într-o pauză. Ulterior, aleșii PSD au revenit în sală cu o altă propunere. Dacă până la data de 15 noiembrie se constată că nu pot fi cheltuite sumele, Primăria Ploiești trebuie să propună Consiliului Local rectificarea listei de investiții.

Foto: 

euro6-noi-autobuze-ploiesti_b456e.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău