alimentare-apa-lac-parc-bucov_67ba3.jpg

Lucrările, care vizează realimentarea cu apă a lacului de lângă plaja de la Bucov, au fost sistate după ce zona a fost inundată din cauza ploilor torențiale din luna iulie. Investiția se cifrează la aproximativ 180.000 de euro, finanțare asigurată din bugetul local al Ploieștiului, dar și din bugetul județului.

Lacul din zona plajei de la Bucov a fost abandonat la scurt timp după Revoluție, când în zona râului Teleajen au fost efectuate o serie de lucrări privind devierea cursului de apă.

De mai bine de doi ani, autoritățile locale și județene au reluat însă discuțiile pentru reluarea alimentării cu apă a lacului, fiind efectuat inclusiv un studiu de fezabilitate. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Anul acesta, lucrările au demarat în forță și sume importante de bani din bugetul local și bugetul județului au fost direcționate strict pentru această investiție, .

Citește și: Investiții de aproximativ 180.000 de euro la Parcul Bucov, pentru amenajarea lacului din zona plajă

Din cauza ploilor torențiale din lunile iunie - iulie, lucrările au fost sistate, după ce zona a fost inundată. La acea dată, debitele râului Teleajen au crescut și au lovit în forță malurile unde deja erau demarate lucrările de alimentare cu apă a lacului de agrement din zona fostei plaje.

Citește și: Imagini cu Râul Teleajen la ieșire din Ploiești după ploile torențiale de ieri

„După ploile din luna iulie, când zona a fost inundată, sperăm că vom emite un nou ordin de începere începând de luni, 19 august, În momentul de față se poate intra în zonă pentru efectuarea lucrărilor care vizează alimentarea cu apă a lacului”, a precizat Sandu Ștefan, directorul Parcului Memorial Constantin Stere de la Bucov. 

Lucrările se estimează că vor dura aproximativ trei săptămâni.

alimentare-lac-bucov-plaja_4d327.jpg

zona-parc-lac_1c060.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg