Condiții de acordare a voucherelor de vacanță pentru bugetarii din Primăria Ploiești. Aleșii locali excluși de pe lista beneficiarilor – foto – document

0
vouchere-vacanta-primaria-ploiesti_435ef.jpg

vouchere-vacanta-primaria-ploiesti_435ef.jpg

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a emis, marți, dispoziția prin care bugetarii instituție vor putea primi vouchere de vacanță în 2019. Dispoziția include și regulamentul prin care tichetele vor fi acordate. Salariații care nu vor utiliza tichetele de vacanță au obligația să le returneze primăriei.

Dispoziția de acordare a voucherelor de vacanță a avut la bază o adresă din partea sindicatului din Primăria Ploiești. Actul emis de primar prevede inclusiv un regulament de acordare a tichetelor de vacanță.

Fiecare angajat al Primăriei Ploiești va primi, dacă întrunește condițiile din regulament, câte 29 de tichete nominale, fiecare cu o valoare de 50 de lei. valoarea totală a voucherelor fiind de 1.450 de lei, perioada de valabilitate a acestora fiind de un an. 

Acordarea tichetelor de vacanță se va realiza proporțional cu perioada de exercitare a duratei contractului de muncă. Astfel, dacă o persoană a lucrat numai o lună dintr-un an va primi două vouchere.

De precizat este faptul că voucherele de vacanță, conform regulamentului, nu se acordă persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, alese sau numite.

Totodată, regulamentul prevede că în momentul acordării tichetelor de vacanță se aplică un impozit pe venit de 10% din valoarea voucherelor acordate, acesta aplicându-se în luna în care se acordă tichetele.

Tot regulamentul prevede că nu se acordă vouchere de vacanță angajaților care se regăsesc în următoarele situați. pe durata întregului an 2019:

– angajații care se află în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani sau în vârstă de până șa 3 ani în cazul copilului cu handicap,

-angajații care se află în concediu fără plată

– salariații care au activitatea suspendată în alte condiții prevăzute de lege

Salariații care nu vor utiliza tichetele de vacanță au obligația să le returneze primăriei, obligație care le revine și celor care își încetează contractul de muncă. În cazul în care voucherele sunt pierdute, deteriorate sau furate, angajatul este bun de plată. (Vezi AICI regulamentul).

vouchere-vacanta-primaria-ploiesti-conditii-acordare_67b44.jpg

Modul de calcul privind acordarea voucherelor de vacanță:

vouchere-vacanta_23d21.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău