fbpx

camin-batrani-ploiesti-cost-mediu-lunar.jpg

Construit cu fonduri europene și de la bugetul local, Căminul de bătrâni din Ploiești are o capacitate de numai 24 de locuri. Se pare însă că, din 2019, costul mediu lunar a crescut într-atât de mult încât aleșii locali propun chiar dublarea sumelor.

În prezent, costul mediu lunar este de 2.200 de lei/lună. Mai nou, însă, un proiect de hotărâre de Consiliu Local prevede aprobarea costului mediu lunar la valoarea de 5.182 de lei, adică peste 1.100 de euro.

Citește și: Costul minim la Căminul de bătrâni din Ploiești: 2.200 de lei/lună/persoană

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Proiectul de hotărâre mai prevede că lunar contribuția va fi de 2.200 de lei/beneficiar pentru persoanele independente, de 2.300 de lei/beneficiar pentru persoanele semidependente și de 2.500 de lei/beneficiar pentru persoanele dependente.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, persoanele vârstnice beneficiare ale serviciilor oferite de către Căminul de Bătrâni, care dispun de venituri proprii datorează o contribuție lunară în valoare de 60% din valoarea veniturilor lunare, fără a depăși contribuția stabilită.

Diferența până la valoarea integrală, potrivit proiectului, va fi suportată de susținătorii legali ai persoanei vârstnice îngrijite la Căminul de bătrâni, dacă realizează un venit lunar, pe membru de familie, mai mare decât valoarea netă a salariului de bază minim pe economie.

Citește și: Căminul de bătrâni din Ploiești: salarii de 1,1 milioane de lei, medicamente de 1.000 de lei/an

Dacă persoana îngrijită nu are venituri, susținătorii legali pot acoperi integral contribuția lunară, mai prevede proiectul de hotărâre.

costuri-camin.jpg

sume-camin.jpg

costuri-ploiesti-camin-batrani.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg