adapost-caini.jpg

Consiliul, Județean Prahova propune constituirea unei asociații pentru realizarea Serviciului județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân  Prahova.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județeean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” Prahova ar urma să fie realizată prin participarea orașului Urlați, dar și a comunelor Bucov, Valea Călugărească, Blejoi, Brazi, Berceni, Păulești și Rîfov. 

Potrivit unui proiect de hotărâre care se va afla pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Județean Prahova, noua asociație, dacă proiectul va fi aprobat, va avea sediul în Ploiești, în Palatul Administrativ. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Patrimoniul inițial al asociației, care urmează să fie propus pentru aprobare, este de 200 lei. Scopul noii asociației este de a gestiona situația animalelor cu și fără stăpân din județ.

Noua asociație ar urma să aibă atribuții în „identificarea, marcarea, vaccinarea și sterilizarea tuturor câinilor cu și fără stăpân din județ (sterilizarea obligatorie a tuturor câinilor și pisicilor fără stăpân și sterilizarea gratuită la cerere a tuturor câinilor cu stăpân din judeţ)”.

Totodată, potrivit statutului, asociația ar urma să realizeze monitorizarea strictă a tuturor câinilor cu stăpân care nu au fost sterilizați în ceea ce privește circulația acestora și în mod deosebit urmărirea strictă a reproducției”.

Un alt obiectiv ar urma să fie construirea unor adăposturi pentru cazarea populației canine fără stăpân.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.