Serviciu județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, înființat la Ploiești – proiect

adapost-caini.jpg

adapost-caini.jpg

Consiliul, Județean Prahova propune constituirea unei asociații pentru realizarea Serviciului județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân  Prahova.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județeean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” Prahova ar urma să fie realizată prin participarea orașului Urlați, dar și a comunelor Bucov, Valea Călugărească, Blejoi, Brazi, Berceni, Păulești și Rîfov. 

Potrivit unui proiect de hotărâre care se va afla pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Județean Prahova, noua asociație, dacă proiectul va fi aprobat, va avea sediul în Ploiești, în Palatul Administrativ. 

Patrimoniul inițial al asociației, care urmează să fie propus pentru aprobare, este de 200 lei. Scopul noii asociației este de a gestiona situația animalelor cu și fără stăpân din județ.

Noua asociație ar urma să aibă atribuții în „identificarea, marcarea, vaccinarea și sterilizarea tuturor câinilor cu și fără stăpân din județ (sterilizarea obligatorie a tuturor câinilor și pisicilor fără stăpân și sterilizarea gratuită la cerere a tuturor câinilor cu stăpân din judeţ)”.

Totodată, potrivit statutului, asociația ar urma să realizeze monitorizarea strictă a tuturor câinilor cu stăpân care nu au fost sterilizați în ceea ce privește circulația acestora și în mod deosebit urmărirea strictă a reproducției”.

Un alt obiectiv ar urma să fie construirea unor adăposturi pentru cazarea populației canine fără stăpân.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău