- Publicitate -

Meci de infarct în PDL! Volosevici – Roberta: 6 la 4

Data:

Distribuie articolul:

roberta anastase andrei volosevici campanie electorala ploiesti scandal

Ieri, organizația PDL Ploiești, condusă de fostul prefect Adrian Dobre, a propus excluderea consilierului local Costel Horghidan. Fără precedent în cei aproape șase ani de când Roberta Anastase conduce PDL Prahova, trei consilieri locali s-au manifestat public împotriva deciziei. Este vorba de Cătălina Bozianu, Puiu Neagu și Marilena Stanciu a căror poziție comună este cel mai bine sintetizată de declarația lui Puiu Neagu: “Şedinţa a fost organizată în urma unor telefoane date aseară, fără o ordine de zi anunţată în prealabil, conform statutului. Propunerea de excludere a colegului Horghidan nu se bazează pe nişte motive imputabile. S-a folosit o metodă neortodoxă”. Interesant este că celor trei li se mai adaugă încă doi consilieri locali care, din diferite motive, au insistat asupra anonimatului însă au subliniat că susțin total punctul de vedere al acestora.

- Publicitate -

CITESTE SI: PROPUNEREA DE EXCLUDERE A LUI HORGHIDAN CONTESTATA IN PARTID

Cum în istoria recentă a organizației nu există un precedent al opoziției față de o decizie despre care și aspirantul la statutul de membru PDL știe că este opera Robertei, se ridică pe bună dreptate întrebarea: cine e Costel Horghidan de are mai mulți susținători decât a avut Paula Ivănescu la momentul execuției din 2007? Dacă te uiți puțin atent la Horghidan, înțelegi foarte rapid că un consilier a cărui principală calitate este o predispoziție la compromis excepțională nu poate genera o astfel de reacție. Răspunsul la această întrebare îl găsești când observi că cei patru consilieri au o trăsătură comună: se numără printre cei mai vocali susținători din PDL ai lui Andrei Volosevici. Ceea ce te duce la o singură concluzie: situația din PDL Ploiești este mult mai gravă decât ar putea părea la prima vedere.
Conflictul dintre Andrei Volosevici și Roberta Anastase este vechi, de dinaintea alegerilor locale din 2012 și a avut efecte dezastruoase pentru PDL Prahova. Cel mai vizibil dintre ele a fost pierderea primăriei Ploiești de către un Volosevici dezorientat, cu o organizație demotivată și destructurată, lăsat baltă de Roberta cu câteva săptămâni înainte de începerea campaniei. Este important de menționat faptul că ruperea relației dintre cei doi a fost o chestiune care a ținut mai degrabă de probleme personale, decât de vreo înțelegere ocultă a Robertei cu contracandidatul Bădescu.
Apropierea celor doi în perioada campaniei pentru parlamentare, când Volosevici a candidat pentru un post de senator ce s-a suprapus peste colegiul Vest, a fost în principal o dovadă de pragmatism politic din partea amândurora, realția dintre ei fiind extrem de tensionată. Demisia lui Volosevici din funcțiile deținute în PDL a fost un amănunt trecut foarte ușor cu vederea de marea masă a oamenilor însă, așa cum avea să se vadă, o greșeală uriașă din partea acestuia. De ce? Simplu: pentru că din calitatea sa de senator – “simplu membru de partid”, acesta a fost exclus aproape total din activitățile organizației. Elocvent este momentul în care Volosevici a fost anunțat oficial despre alegerile pentru președinția PDL Ploiești sau PDL Prahova la câteva minute după expirarea termenului de depunere a candidaturilor. De ce?
Iată o întrebare al cărei răspuns clarifică situația de azi când, deși Roberta a făcut eforturi serioase să-l excludă pe fostul primar din viața organizației, reacția de aseară a consilierilor arată faptul că “simplul membru” Volosevici are încă suficientă influență pentru a bloca deciziile și jocurile Robertei, nu doar la Ploiești, ci în întreaga organizație Prahova. Să nu uităm că cel puțin până în acest moment nu a apărut nicio reacție publică a PDL Ploiești, iar lideri marcanți ai partidului precum deputații George Ionescu sau Dragoș Gunia sunt în silentio stampa.
În acest context matematica ne arată că Adrian Dobre și Roberta Anastase au o problemă majoră la Ploiești: 6 din cei 10 consilieri locali ai partidului nu mai percutează la comenzile lor, ci la ale unui Andrei Volosevici până mai ieri transferat de toată lumea în PSD, PNL sau UNPR.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -