În comuna Tătaru, strugurii sunt depozitați în camere speciale, cu ventilație naturală, unde temperatura se menține constantă tot timpul anului. Astfel se explică de ce și iarna, în piețele din Ploiești ajung struguri românești, care arată impecabil. 

Autoritățile locale susțin că strugurii sunt depozitați din luna august și până în lunile aprilie-mai ale anului urmator, păstrându-și proprietăţile și gustul aromat.

Potrivit site-ului Primăriei Tătaru "conservarea strugurilor de masa în camere cu ventilaţie naturală se face printr-o metoda traditioanala, mostenita din generatie in generatie. Ii conservam de mult timp insa, primele documente care vorbesc despre aceasta dateaza din anul 1927 facand referire la comuna Udresti actualmente Tataru.
Metoda este eficienta numai in cazul strugurilor obtinuti in conditiile pedoclimatice ale comunei noastre. S-au facut experiente pe struguri proveniti din alte podgorii si s-a constatat ca acestia nu au rezistat. Intre anii 1964-1968 au fost construite in localitate doua depozite cu racire naturală şi o capacitate de 150-200 tone fiecare".

 

Articole asemănătoare