Steagul României a ajuns pe Vârful Omu din Munții Bucegi. Imagini cu acțiunea jandarmilor – VIDEO, foto

steagul-romaniei-pe-varful-omu-bucegi.jpg

steagul-romaniei-pe-varful-omu-bucegi.jpg

Jandarmeria Română a început deja sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Astăzi, jandarmii au escaladat munții Bucegi, pentru a arbora pe Vârful Omu steagul României.

- Publicitate -
- Publicitate -

La nivelul Jandarmeria Română a fost constituită Echipei Națională Montană, formată din jandarmi cu o bogată experiență în domeniul montan și escaladări notabile.

„Aceștia vor desfășura o serie de activități prin care vor fi marcate momentele importante din istoria României, prin ascensiuni pe munții reprezentativi ai României, dar și în străinătate, depuneri de coroane la monumentele eroilor, afișarea de plăcuțe comemorative”, a anunțat astăzi Jandarmeria Română pe o rețea de socializare

Prima acțiune a început astăzi, cu escaladarea vârfului Omu (2514 metri) din Munții Bucegi, cu arborarea drapelului nașional, activitate ce va marca debutul activităților desfășurate în cadrul proiectului de celebrare a Centenarului Marii Uniri, precum și de aniversare a Micii Uniri de la 24 ianuarie 1859. (Video – Inspectoratul General al Jandarmeriei Române)

- Publicitate -
- Publicitate -

 Jandarmii au avut de înfruntat zăpada mare de pe traseele montane și temperaturile scăzute. La Vârful Omu, mercurul în termometre a coborât la -11 grade Celsius, iar în unele locuri zăpada măsura peste 1,5 metri. Acțiunea a fost una de succes, pentru că steagul României a fost arborat pe Vârful Omu.

jandarmi-actiune-steag.jpg

jandarmi-traseu.jpg

 jandarmi-centenar.jpg

Roxana Tănase
Roxana Tănase lucrează în presă din 1999. A fost reporter la Telegraful de Prahova și la postul local de televiziune Alpha TV din Ploiești, iar din 2012 a ales să facă parte din echipa Observatorulph.ro. Roxana se numără printre jurnaliștii cu cea mai mare experiență din presa locală și acoperă în special domenii precum administrație și politică.

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -