Pățania unui ploieștean cu CFR. A stat la coadă, dar nu a primit bilet din cauza locurilor ocupate de studenți

elevi-tren.jpg

elevi-tren.jpg

Un ploieștean a avut parte de o surpriză neplăcută când a vrut să ia trenul spre București. După ce a stat la coadă la casieria CFR din gara Ploiești Sud, angajata nu i-a mai eliberat bilet pentru că toate locurile erau ocupate, în special de studenții care beneficiază de gratuitate.

- Publicitate -
- Publicitate -

S-a întâmplat la trenul Inter Regio 12576, care circulă pe ruta Galați-București și oprește în stația CFR Ploeiști Sud la ora 17:53. ”După ce am stat la coadă, angajata CFR mi-a spus că nu îmi poate da bilet pentru că toate locurile sunt ocupate, mai ales de studenți. Nu înțeleg ce vină am eu și de ce pe trenurile folosite de studenți CFR nu suplimentează număruld e vagoane?” se întreabă cititorului nostru, Dan Mihai. Printr-o experiență asemănătoare trec și ploieștenii care vin de la București vinerea, când studenții pleacă acasă. 

Reamintim că, începând cu data de 1 februarie 2017, studenţii români și străini înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă – licență, master, doctorat – în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate  la transportul feroviar intern. Biletele gratuite pentru studenţi pot fi procurate de la casele de bilete ale CFR Călători sau de la personalul de tren în baza legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizată pentru anul universitar în curs sau a adeverinţei eliberate de instituţia de învăţământ superior (pentru masteranzi, doctoranzi și studenți de peste 26 de ani) la care sunt înmatriculaţi şi a actului de identitate (carte de identitate/permis de ședere sau paşaport). Aceste documente sunt necesare și la verificarea călătoriei în tren.

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -