Temperaturile scăzute au făcut prima victima. Un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit din cauza frigului

salvamont-sibiu_8156b.jpg

salvamont-sibiu_8156b.jpg

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, pasionat de munte, a murit marți la spitalul județean Sibiu după ce a fost adus la unitatea medicală în stop cardio-respirator. Turistul a fost coborât în cursul nopții de salvamontiști, de la peste 2000 de metri altitudine, din creasta munților Făgăraș cu hipotermie severă. 

- Publicitate -
- Publicitate -

A fost declarat decesul pacientului. Cauza decesului este stop cardiorespirator neresuscitabil. Pacientul are 22 de ani. A fost adus în jurul orei 2,15. A fost adus inconştient, cu hipotermie severă şi stop cardiorespirator”, a explicat Decebal Todăriţă, potrivit Agerpres.

„Echipamentul era pentru această perioadă, dar nimeni nu a putut să preconizeze că vremea se va manifesta atât de violent și de extrem. Trebuie să aibă un echipament de iarna, dar nu a înțeles avertizările meteo, nimeni nu a crezut că vor avea o asemenea amploare. Vântul, umiditatea au amplificat această senzație de frig. Nu putem spune că echipamentul era neconform, dar putem să spunem că nu a ținut cont de informări, nu a avut acces la ele, nu stim de câte zile era pe munte”, a explicat Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, la Digi24.

Potrivit sursei citate, fata care l-a însoţit pe băiat pe munte este încă internată în spitalul sibian, cu „hipotermie şi degerături”.

- Publicitate -
- Publicitate -
Ștefan Vlăsceanu
Ștefan Vlăsceanu a fost interesat de presa scrisă încă din perioada liceului, când a intrat pentru prima dată pe ușa redacției ziarului Monitorul de Prahova. Este cel mai tânăr jurnalist din echipa Observatorul Prahovean, în prezent fiind redactor șef. Publică și documentează lunar zeci de articole și subiecte din domenii precum eveniment, social și investigații. În paralel administrează ziarul Observatorul de Brașov. Este absolventul facultății de Sociologie și Comunicare din Brașov, promoția 2013 și câștigător al Galei Tineretului Prahovean 2023 – cel mai activ tânăr jurnalist prahovean.

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -