- Publicitate -

A renunțat la petrecerea de majorat, pentru participarea la o competiție internațională de IT. A adus acasă, la Ploiești, AURUL

Data:

A avut de ales între petrecerea de majorat și participarea la o competiție internațională, în Africa. A ales competiția. Și s-a întors acasă, la Ploiești, cu Aurul.

- Publicitate -

Daria Iosif, elevă a C.N. „Nichita Stănescu”, alături de Alexandru Stănescu, fost elev al aceluiași liceu, însoțiți de profesorul coordonator Oana Farcaș, au revenit din Tunisia, de la concursul I-FESTT (International Festival of Engineering Science and Technology). Și nu oricum, ci învingători în fața a peste alte 30 de țări participante.

Tricolorul României a fost prezent la marea competiție internațională, ploieștenii nesperând nicio secundă că, în fața atâtor zeci de țări care nu se aflau la prima participare, vor primi medalia de aur.

Daria și Alexandru s-au înscris în concurs cu un proiect inovator, la secțiunea Social Science, cu proiectul Spirituality. Ce înseamnă asta?

- Publicitate -

„Este un proiect de cercetare și inovație. Practic, o paralelă între viața din rețea și cea reală. Ne folosim de inteligența artificială, ca să vedem care sunt capacitățile ființei umane. Combinându-le, am vrut să arătăm cum o persoană poate atinge succesul. Daria și Alexandru au avut la dispoziție doar 4 minute pentru a convinge juriul. Și au reușit. Am revenit la Ploiești cu Aurul și o experiență de neuitat. Iar drumul lor nu se oprește aici. Chiar dacă, din păcate, Daria, spre exemplu, vrea să studieze în Olanda, fiindcă sistemul educațional din România a dezamăgit-o în multe momente”, a spus Oana Farcaș, profesorul coordonator al echipei, cadru didactic declarat oficial de Cisco, lider mondial în IT și rețele, ca fiind printre cei 10% cei mai buni instructori din lume.

Citește și: „Numai cine nu muncește, nu greșește!” Răspunsul comisiei naționale cu privire la „dezastrul” de la faza județeană a Olimpiadei de Informatică AcadNet

La concursul organizat în Africa, unde România, Prahova, Ploieștiul au strălucit prin acești doi copii au participat concurenți din țări precum Canada, China, Mexic, Bosnia, Georgia, Iordania sau Ucraina. A fost a 13-a ediție a concursului I-FESTT și prima participare a prahovenilor, medaliați cu aur. Ce au avut ei special?

- Publicitate -

„Faptul că am venit cu ceva nou, un proiect atipic, iar în prezentarea de doar 4 minute, am reușit să convingem. Sunt extrem de fericiți că s-a auzit de România, acolo, în Africa, la superlativ. Cred că a fost un sacrificiu care a meritat. În amintiri, majoratul meu va însemna mereu acest loc I. Părinții nu au putut susține și o petrecere și plecare la concurs, care m-a constat undeva la 2000 de euro. Dar sunt mândră de ce am reușit și asta e tot ce contează”, a povestit Daria. 

Ea și Alexandru sunt doar doi dintre copiii fabuloși ai acestui județ. Copii care datorită familiilor, profesorilor care le-au fost alături, dar și ambiției, sacrificiului și unei munci imense își merită din plin numele de „copii de aur” ai Prahovei.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Incendiu în zona de sud a Ploieștiului. Fumul se vede de la câțiva km [FOTO-VIDEO]

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în zona de...

Un ploieștean reclamă discriminare ilegală în anunțurile de angajare. ITM dă răspunsuri vagi

Discriminarea la angajare, este interzisă prin lege în România....

Nu vă lăsați manipulați de Simona Dolniceanu, candidat la primăria Ploiești din partea Partidului România în Acțiune

Deși nu ne-am dorit să intervenim în acest mod în competiția electorală, ne vedem obligați să facem următoarele precizări:

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Un rezervor subteran cu deșeuri petroliere arde în Ploiești. Noi detalii despre incendiu

Ploieștenii au primit vineri dimineață un mesaj RO-Alert în...

De ce nu e apă la Vărbilău și Bătrâni. Explicația Hidro Prahova

După ce mai mulți primari au acuzat faptul că...

Noi detalii și imagini de la incendiul din Ploiești. A fost emis RO Alert [FOTO-VIDEO]

Pompierii intervin, în această dimineață, pentru stingerea unui incendiu...
- Publicitate -

Informații utile

Ce acte sunt necesare pentru cumpărarea unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi Electrica în Prahova în perioada 13-17 mai. Lista localităților afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -