Singura prăjitorie de cafea din Ploiești cu livrare la domiciliu. Diferența uriașă față de cafeaua din supermarket

WhatsApp_Image_2018-02-07_at_14.29.07_0e8b8.jpeg

WhatsApp_Image_2018-02-07_at_14.29.07_0e8b8.jpeg

La șase luni de la publicarea articolului ”Uitați de cafeaua cu e-uri din supermarket! La Ploiești se prăjește cafea din 21 de țări FOTO”, Radu Popescu și-a deschis, în sfârșit, după ce l-am stresat periodic, un magazin online cu livrare la domiciliu. 

- Publicitate -
- Publicitate -

Este vorba de www.compascoffee.ro, unde se vinde cafea proaspăt prăjită, adusă din cele mai cunoscute țări de origine: Ethiopia, Kenya, El Salvador, Honduras și Guatemala. Prețurile pornesc de la 85 lei/kg, dar poți beneficia de un cod de reducere de 20 de lei dacă îi trimiți un mail la office@compascoffee.ro sau îl suni (0723.571.156)

Odată ajuns pe site, ai de unde alege. Sunt șapte sortimente de cafea, disponibilă în diverse variante: boabe sau măcinată pentru expresor, filtru sau ibric. Cafeaua poate fi ridicată direct de la sediu sau livrată la domiciliul clientului.

Revenind în depozitul prăjitoriei de la Ploiești, cei care au ratat articolul anterior trebuie să știe că marfa, în speță cafeaua verde, se păstrează în condiții stricte de temperatură și umiditate, apoi se prăjește într-o instalație specială, produsă în Israel.

- Publicitate -
- Publicitate -

Temperatura de prăjire este foarte importantă pentru că astfel se decide sortimentul cafelei: expresso, filtru sau la ibric (turkish coffee pentru fițoși).

Radu mi-a explicat atunci că în momentul în care se introduce cafeaua în cuptor, temperatura scade brusc sub 100 de grade. Apoi începe curba de prăjire, studiată meticulos: ”Când ajunge la 145 de grade, cafeaua își schimbă culoarea și devine dintr-un verde pal într-un galben ca spicul grâului. La 170 de grade avem deja o nuanță de scorțișoară, iar la 190 de grade începe crack-ul. Bobul de cafea plesenște precum pop-cornul, dar într-o măsură mult mai redusă”. 

Diferența dintre o cafea proaspăt prăjită și cea de pe raftul supermarketurilor este uriașă, așa că nu vă lăsați păcăliți de ambalaj sau reclama la TV pentru că aroma cafelei din comerț este dată de e-uri.

- Publicitate -
- Publicitate -

Pentru a vă convinge de diferență intrați pe compascoffee.ro și comandați o ”mostră” de cafea adevărată. O să mă pomeniți!

Eu prefer COMPAS COFFEE BLEND, o cafea din Brazilia, care crește la o altitudine de 1.700 metri. Este, conform descrierii de pe site, o cafea cu note ciocolatii, dulci , alune de pădure și aciditate scăzută.

Amatorilor de cafea tare le recomand Kenya. Este mai scumpă, dar face toți banii pentru că are arome florale – Fresh de bergamotă, fructe roșii și lemongrass, obținute din polenizare naturală.

- Publicitate -
- Publicitate -

Disclaimer: Acesta nu este un advertorial. Recunosc că am devenit ”dependent” de cafeaua din prăjitoria lui Radu,  pe care acum o pot comanda simplu, de pe net :).

FOTO Drumul cafelei prăjită la Ploiești

Cafeaua verde este păstrată într-un depozit special

- Publicitate -
- Publicitate -

WhatsApp_Image_2018-02-07_at_14.29.08_1_416c3.jpeg

Boabele se introduc în cuptor

WhatsApp_Image_2018-02-07_at_14.29.07_0e8b8.jpeg

Cafeaua este controlată permanent în timpul operațiunii de prăjire

WhatsApp_Image_2018-02-07_at_14.29.07_1_b8eff.jpeg

Cafeaua este la un click distanță de clienți:  www.compascoffee.ro

- Publicitate -
- Publicitate -

cafea.jpg

Marius Nica
Marius Nica lucrează în presă din anul 2000. A început cu presa scrisă, fiind reporter și ulterior redactor la Telegraful de Prahova, Muntenia Telegraf, apoi a devenit redactor șef la Monitorul de Prahova. A urmat o carieră în televiziunea locală, fiind realizator și moderator la posturile Will TV și Alpha TV, dar și colaborator la Evenimentul Zilei, Radio K și Will FM. Din 2007 este directorul editorial al ziarului Observatorul Prahovean.

1 COMMENT

  1. Boneta ptr. par, halat alb si protectie incaltaminte, manusi si masca ativirala…daca in UK ajungea poza asta pe ziar tot lotul era aruncat la gunoi!…mai avem de invatat taticule!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -