Val de praf saharian și peste județul Prahova. Imagini cu autoturisme acoperite de un strat fin de nisip

praf saharian
Potrivit celor de la ANM, din această după-amiază masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară

Mai mulți cititori ne-au trimis pe adresa redacției imagini cu mașinile personale acoperite cu un strat de praf de culoare roșiatică, a cărui proveniență este deșertul Sahara. Fenomenul este mai persistent în zonele în care a plouat. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în după-amiaza zilei de miercuri, 24 aprilie, masa de aer încărcat cu praf saharian se va deplasa spre nord-est.

- Publicitate -
- Publicitate -

Imagini cu maşini acoperite de un strat fin de nisip, după ce specialiştii au anunţat un nou val de praf saharian care traversează România, ne-au fost trimise de numeroși cititori din mai multe localități ale Prahovei încă de la primele ore ale dimineții.

Citește și: Un nor de praf saharian ajunge astăzi deasupra României. Anunțul ANM

Medicii avertizează asupra faptului că acest praf pătrunde ușor în plămâni și provoacă iritații locale. Praful saharian fin din aer afectează mai ales persoanele cu probleme respiratorii, bătrânii și animalele.

Luiza Toboc
Luiza Toboc lucrează în mass media din 2003, atât presă scrisă, cât și TV. A fost redactor/ prezentator știri la Prima TV Câmpina, a urmat colaborarea cu VP TV și Travel MIX Channel, unde a fost realizator de emisiuni , acoperind aproape toate sferele de interes (sănătate, administrație, politic, învățământ, dar și social). La televiziunea de turism, Travel Mix Channel a realizat jurnale de călătorii în țară. A urmat, colaborarea cu Republikanews, unde, la fel, a fost realizator de emisiuni, fiind implicată și în proiectul derulat în colaborare cu televiziunea regională MDI TV, din Târgoviște. Din aprilie 2021, face parte din echipa Observatorul Prahovean, fiind implicată, printre altele, în numeroase campanii umanitare, prezentate pe larg în cel mai citit cotidian al județului.

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -