Localitatea din Prahova în care, de şase ani, nu s-a mai născut un copil

jugureni

jugureni

Toate analizele demografice ar putea să fie date peste cap în satul Boboci, comuna Jugureni. În ultimii opt ani, în toată comuna au fost înregistrate numai 10 căsătorii, iar în satul Boboci, de șase ani, nu s-a mai născut un copil.

- Publicitate -
- Publicitate -

Comuna Jugureni ar putea să fie un studiu de caz. Formată din satele Jugureni (reședință), Boboci, Valea Unghiului, Marginea Pădurii, comuna numără circa 600 de locuitori, 70% din populație fiind de vârsta a treia. În toată comuna sunt numai 50 de elevi, care învață la singura școală I – VIII din localitate. Profesorii vin aici fie de la Mizil, fie de la Ploiești, comuna neavând nici măcar un cadru didactic care să locuiască în localitate.

În fiecare sat există biserică, dar și cimitir. Prin urmare, comuna are patru biserici, patru cimitire și o singură școală. Problema principală este că nu sunt copii.

„Anul trecut la Jugureni nu s-a născut nici măcar un copil. În 2014, la primărie s-au înregistrat numai două certificate de naștere, iar în 2013 unul singur. De exemplu, în satul Boboci, de șase ani, nu s-a mai născut un copil. În ultimii opt ani, la ofiterul de stare civilă au fost încheiate numai 10 căsătorii, iar două dintre ele erau între persoane care locuiau de mai mult timp împreună. Nu avem tineri mulți. Populația este îmbătrânită. Prin urmare, nu avem nici nunți, nici nașteri… Avem în schimb decese. Media de vârstă în comună este de 70 de ani”, ne-a declarat primarul comunei Jugureni.

- Publicitate -
- Publicitate -

 

Roxana Tănase
Roxana Tănase lucrează în presă din 1999. A fost reporter la Telegraful de Prahova și la postul local de televiziune Alpha TV din Ploiești, iar din 2012 a ales să facă parte din echipa Observatorulph.ro. Roxana se numără printre jurnaliștii cu cea mai mare experiență din presa locală și acoperă în special domenii precum administrație și politică.

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -