8633_inquam_photos_Alberto_Grosescu.jpg

Urmărind intervenția în forță a jandarmilor la protestul de aseară, precum și provocările acestora asupra unei mulțimi pașnice până la căderea serii, mă întreb dacă Dragnea&Co sunt fericiți că au scăpat de ”golanii” din piață.

În Piața Victoriei s-au adunat câteva zeci de mii de oameni. Nici nu mai contează dacă au fost 100.000 sau mai puțini. Au fost acolo pentru a protesta împotriva prostiei și corupției care guvernează, astăzi, țara.

Starea femeii-jandarm, bătută cu bestialitate în timpul protetelor din Piața Victoriei

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu au fost aduși cu autocarele din Teleorman sau Dolj, nu le-a promis nimeni măriri de pensii, salarii sau ajutoare sociale. Au venit în piață pentru un singur mesaj: ”Așa nu se mai poate!”

Infiltrați printre manifestanții pașnici, derbedeii au început răfuiala cu jandarmii, care abia așteptau să aplice forța celebrului ”pulan” din anii 90.

În loc să-i extragă din mulțime pe cei violenți, jandarmii, la ordinul șefilor transformați în slugi politice, au folosit bastoanele, gazele lacrimogene și tunurile cu apă împotriva tututor celor aflați la protest. 

Imagini cu femeia-jandarm lovită cu brutalitate. Mai mulţi protestatari au făcut scut uman în jurul ei

Indiferent că erau bătrâni, copii, studenți, oameni educați, care doar strigau ”JOS PSD”.

Comparați intervenția jandarmilor de aseară cu ce se întâmplă pe un stadion, la un meci de fotbal. Când ați văzut că toți spectatorii sunt bătuți și gazați pentru o mână de ultrași? Când ați văzut un stadion întreg evacuat pentru că în galerie sunt câțiva demenți puși pe scandal?

416 protestatari și 24 de jandarmi răniți în timpul protestelor de vineri seară

Ce s-a întâmplat aseară în București nu va rămâne fără urmări. Cu siguranță, diseară vor fi și mai mulți protestatari în Piața Victoriei, pentru a înfrunta gazele lacrimogene și tunurile cu apă ale jandarmilor.

Pentru că Dragnea tocmai a aprins fitilul...

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Marți, 11 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Poliția Capitalei are un șef nou

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Mihai Marius Voicu, a fost schimbat din funcţie și înlocuit cu unul dintre adjuncţii inspectorului Poliţiei Române, Ciprian Adrian Miron. Şeful Poliţiei Române,...