fbpx

36791143_1133450766794172_6291529512660238336_n.jpg

Pentru Florin ”Patrax” Rotaru e târziu. E prea târziu pentru scuze, pentru omagii inutile, pentru false condoleanțe adresate familiei și camarazilor lui.  

Pe pagina oficiala de facebook a MApN a fost postat un clip video, in memoriam Florin Rotaru, însoțit de următorul text, compus din mesajele colegilor:

”Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale.... Un om deosebit care a făcut sacrificiul suprem.... Am fost acolo... A fost un erou... Condoleanțe!” - Ștefan Leau

Astăzi este o zi tristă pentru noi. Locotenent-comandorul Florin Rotaru a căzut la datorie.
Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească!

„Cred că toți cei care am luat parte la acest show ar trebui să îi mulțumim și să îi aducem un omagiu! Mulțumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine așa cum și tu ai avut grijă de noi azi! Condoleanțe familiei.” - Andreea Baranga”

Duminică, MApN-ul a revenit cu o nouă postare:

”Un ultim Onor unui Erou!

Locotenent-comandorul Florin Rotaru a căzut la datorie.
Ne vom aduce mereu aminte de tine și îți vom păstra neştearsă amintirea, rugându-ne pentru odihna sufletului tău.
Eroii nu mor niciodată!”

Patrax, cum îl porecliseră colegii, a murit ca un erou. Dacă se catapulta, s-ar fi salvat, dar avionul ar fi putut face alte victime. A ales să facă un ultim drum, la capătul căruia nu au avut și alții de suferit. Doar el, familia lui, colegii și prietenii. Avea 30 de ani... Nu, nu ”a murit la datorie”. Datoria lui nu era să moară într-o conservă, doar pentru ca generalii să aibă un nou moment în care să-și etaleze stelele. 

Din birouri, ascunși după galoane și trese, după salarii fabuloase, după pensii aberante care vor urma, stau cei care l-au ucis pe Patrax. Bugete consumate inutil pe venituri complet nejustificate. Pentru avioane moderne nu sunt bani. Conservele numite MIG 21, avioane de zeci de ani, depășite moral și tehnic, deși s-au tocat sume fabuloase pentru retehnologizare, aceste MIG-uri, câte or mai fi rămas, sunt sicrie zburătoate pentru eroi ca Patrax.

Suntem lada de gunoi a lumii. Cei care ne conduc, pentru a-și păstra fotoliile și veniturile, semnează pentru achiziții de gunoi militar. Nimeni nu le va cere vreodată socoteală, iar guraliva comunitate internațională nu va mai reacționa vehement ca la modificările legislative, pentru că are tot interesul să ne vândă gunoiul. 

Suntem singuri și nu suntem în stare să ne apărăm nici de alții, nici de ai noștri. Florin ”Patrax” Rotaru a murit ca un erou, dar a murit degeaba. Se va duce lângă ceilalți piloți de MIG, uciși nu de vreun război, lângă militarii din camionul fără frâne, vechi de 40 de ani, lângă toți amărâții de militari care nu sunt altceva decât cifre.

Când va fi condus pe ultimul drum se vor trage salve de arme. Doar direcția va fi greșită. Apoi, târând galoanele nemeritate, se vor retrage toți către case, purtând doar povara sumelor pe care le încasează lunar. 

video MApN

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg