sorin_pintea_23327700.jpg

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, interzice Serviciilor de Ambulanță să mai comunice în timp real cu mass-media, împunându-le să ceară mai întâi acordul Ministerului Sănătății. Drept urmare...

Stimată doamnă Sorina Pintea, deși păreați un ministru mai ”destupat” față de mulți dintre predecesorii dumneavoastră, dar mai ales comparativ cu actualul Cabinet, astăzi am constatat cu neplăcută surprindere că sunteți la fel. Nici nu credem că se putea altfel, pentru că nu ați fi acceptat să faceți parte din minunata garnitură și deciziile ei ”inspirate”.

De astăzi, am aflat că presa nu va mai fi informată în timp real, despre evenimentele în care este implicat Serviciul de Ambulanță (accidente, incendii, situații de urgență, etc), fiind necesar să cerem acordul Ministerului Sănătății, pentru o informare... corectă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai mult decât atât, surse din ministerul pe care vremelnic îl conduceți, ne-au declarat că ați luat această măsură ca mijloc de prevenire pentru eventualele prejudicii de imagine, pe care le-am putea aduce ministerului și unităților din subordine. 

Pe această cale vă anunțăm că tocmai dumneavoastră ați adus un mega-prejudiciu Ministerului Sănătății, ducându-l înapoi, în timp, cu mai bine de 30 de ani, atunci când era necesar acordul ”tătucilor” pentru orice. Știm că nu vă pasă, pentru că imporatantă este propria doar imagine, nu cea a sectorului de activitate pe care simulați că îl gestionați, a oamenilor care chiar muncesc.

Mai mult decât atât și celor din Serviciul de Ambulanță le afectați imaginea, prin dispariția din spațiul public, acolo unde oamenii vedeau ce făceau medicii, asistenții, șoferii de pe ambulanțe. Ce nu vă e clar, este faptul că acești oameni, demni de tot respectul, au o imagine foarte bună, din ce în ce mai bună. Asta în condițiile în care vă bateți joc de ei, de dotările pe care le au... Știm că isteria suprimării comunicării a plecat de la cazul copilului care a decedat, crezându-se că de la... shaorma. Nu este vina bieților angajați ai Ambulanței că nu au cu ce să-și facă treaba și nu ne-ar mira să îi scoateți tot pe ei vinovați. Dar, despre asta mai vorbim.

Revenim acum la comunicare. Chiar dacă uneori au fost și sincope, chiar dacă uneori s-au strecurat și mici erori în comunicare, acestea nu au prejudiciat pe nimeni, nefiind de natură să lezeze nici demnitatea, nici imaginea publică a persoanelor implicate.

Pentru că este evident că habar nu aveți cum funcționează, vom încerca să vă explicăm de ce o decizie comunistoidă, te tipul suprimării informațiilor oferite în timp real, nu are cum să afecteze imaginea cuiva, cu excepția faptului că populația nu va mai vedea cât de bine și în ce condiții muncesc oamenii de la SAJ.

În cazul unui accident rutier, informațiile vin în timp real de la Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (pompierii și SMURD) și, până azi, de la Serviciul de Ambulanță. La toate acestea mai adăugăm și informațiile venite de la martorii oculari, în special imaginile trimise de aceștia. Cu alte cuvinte, cu sau fără acordul dumneavoastră, informațiile de la SAJ vor fi suplinite de ISU, sursele din spitalele unde ajung răniții, Poliția Română. 

Aceste informații sunt utile familiilor celor implicați, apropiaților, în mod cinic participanților la trafic și celor care se gândesc de două ori când apasă o pedală de accelerație. După cum ați observat, ne-am rezumat doar la exemplul accidentelor rutiere. 

Pentru noi, cei care informăm în timp real, pentru cei interesați de starea de moment a victimelor, munca celor de la SAJ era de un real folos, putând completa o știre cu toate informațiile necesare, dar mai ales utile celor care așteptau vești despre cei implicați. Nu uitați, cu sau fără SAJ, noi tot obținem toate informațiile, dar ați ales să vă bateți joc și să minimalizați importanța muncii lor.

Știm că înțelegeți, dar trebuie să mai precizăm că, indiferent de măsurile comunistoide ale unui ministru, cei din sistemul SAJ vor rămâne la datorie, vor lucra în condiții la fel de grele, iar noi îi vom aprecia la fel de mult, chiar dacă nu vom mai putea să le arătăm tuturor ce lucruri minunate fac, când puțini mai speră. Doar nu vă imaginați că vom promova discursurile mizerabile, lipsite de substanță, activitatea și vizitele de lucru ale unor nimeni de prin ministere?  

Și ca să vedeți ce înseamnă munca de comunicare și cât de eficient o făceau cei de la SAJ, pentru că așa ați solicitat, vă vom cere zilnic atât de multe informații la Ministerul Sănătății, la care veți fi obligată să răspundeți, încât veți avea nevoie să supliniți tot ceea ce făceau adevărații profesioniști, de la toate Serviciile de Ambulanță din țară. Ceva ne spune că veți ceda nervos după primele 5 minute, sau veți fi obligată să suportați consecințele încălcării legii 544. Ați vrut imagine, vă servim cu plăcere!


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.