Carrefour-Market-ploiesti_cr.jpg

După ce am publicat un articol despre cum am fost ”țepuit” la Carrefour-ul din incinta galeriilor comerciale Winmarkt Ploiești, inspectorii OPC Prahova au demarat un control în urma căruia conducerea magazinului a fost amendată cu 20.000 de lei.

Acum trei zile, am publicat articolul Carrefour are protecție specială pentru furtul clienților? în care făceam o comparație între țeapa pe care magazinul respectiv o trage clienților care plătesc mai mult la casa de marcat decât prețul afișat la raft și comercianții prinși furând la cântar pe platoul Halelor Centrale, care se aleg cu dosare penale.

Sesizarea subsemnatului:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astăzi, 15.05.2018, subsemnatul a cumpărat din magazinul Carrefour aflat în incinta Galeriilor Comerciale Winmarkt Ploiești 0,702 grame de pere din soiul Abate, al căror preț per kilogram afișat la raft era de 7,99 de lei.

După cum se poate vedea din imaginea de la finalul articolului, pe eticheta emisă de cântar a figurat prețul de 5,61 de lei pentru 0,7 kg de pere.

Ajuns la casa de marcat am constat că aceleași fructe valorează mai mult. Mai exact 6,31 de lei. Cum greutatea perelor a rămas identică, motivul ”scumpirii” este prețul: 8,99 de lei/kg, așa cum se vede din bonul fiscal emis și nu cel de 7,99 de la raft.

Demonstram atunci de ce nu poate fi considerat un ”accident”: Carrefour percepe ”taxa de șmecher” la casă  sau Hoții de la Carrefour-ul Express din Galerii te operează la buzunar fără rușine sau Încă o țeapă de la Carrefour Ploiești - un preț la raft, altul pe bon

În urma acestui articol, inspectorii OPC Prahova au verificat cele semnalate și au aplicat o amendă conducerii magazinului Carrefour respectiv de 20.000 de lei.

Pun și eu o întrebare răutăcioasă ”domnilor” de la Carrefour: a meritat furtul?

Dovada furtului de la Carrefour

WhatsApp_Image_2018-05-15_at_14.24.34_6ad17.jpeg

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Plecări importante de la Petrolul Ploiești

Doi dintre jucătorii care, în prima parte a sezonului, au făcut parte din lotul petroliştilor, mijlocaşul Claudiu Herea şi fundaşul central Florin Plămadă, şi-au încheiat, în mod oficial,...