mancare-regina-noptii-centru.jpg

La un moment dat am scris o recenzie cam urâtă despre locul ăsta. O merita atunci, n-o mai merită deloc acum. Acum merită o mega laudă corectă. De câteva luni bune am (re)devenit clientul Reginei Nopții, locația de la subsolul Winmarkt Omnia. Fără să-mi dau seama am devenit client fidel, ceea ce nu e puțin lucru pentru un tip destul de mofturos și anti-fast food. Cum am fost zombificat? Cum am căpătat reflexul pavlovian – trec prin centru/cobor la Regina Nopții? N-am o explicație clară.

Este foarte posibil ca de vină să fi fost geniala ciorbă de văcuță de 7,5 lei porția sănătoasă. Colegii o mai înșeală uneori cu câte una apetisantă, de perișoare, sau mai ușoară, de legume. Eu nu. De luni de zile eu i-am rămas fidel ciorbei de văcuță.

Ar mai fi peștele. Sunt mare consumator de pește. Găsești o grămadă de tipuri de pește în ofertă, somon, crap, burtă de crap, file, șalău, parcă, și senzaționalul macrou. Plus hamsii prăjite cu mujdei și mămăligă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Credeți-mă, mi-am făcut timp să gust cam toată oferta de pește. De departe, macroul m-a făcut să devin dependent. E făcut la cuptor așa, ca pe vremuri. Merge la fix cu o mămăliguță caldă, lămâie, puțin mujdei și o salată de bureți. Am zis/scris de prea multe ori pește? E clar că exagerez.

Uneori mai cumpăr și nemaipomenitele vită sau porc la tavă. Amintesc și de sarmale, ardei umpluți sau cârnații făcuți în casă. Pentru cei sensibili la hrana grea, există mai ușoarele chestii făcute din brocoli, conopidă, cartofi sau nu mai știu ce. Delicioase și alea, recunosc. Rămân, totuși, fidel peștelui 😊

Jos la Winmarkt Omnia, la Regina Nopții, la împinge tava, mai au: prăjituri făcute în casă, salate de tot felul, mi se pare că și pizza. De ea nu știu sigur, cine naiba să vrea pizza când dă cu ochii de ceafa aia afumată făcută la cuptor sau de pulpe de rață cu varză? Ha? Aud?

Față de momentul în care am făcut recenzia aia nasoală, ceva s-a schimbat fundamental: atât ambianța – curățenie, spațiu aerisit, lumină, o toaletă igienică și decentă, cât, mai ales, atitudinea doamnelor care te servesc. Amabile, zâmbitoare și totdeauna dispuse să îți facă o recomandare. Lipsesc total fițele, ceea ce mie îmi place maxim.

Așa da! Acum pot să vă spun că există în centrul Ploieștiului un loc în care poți mânca la prețuri normale o mâncare bună, proaspătă, făcută din ingrediente de calitate. Locul acela se numește Regina Nopții și cu rețeta asta m-a transformat într-un client fidel.

Apropo, aș fi putut să public articolul ăsta mâine, pe la 12.00, dar am zis să nu vă transform chiar pe toți ”prieteni” care îmi urează numai de bine.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.