fbpx

mancare-regina-noptii-centru.jpg

La un moment dat am scris o recenzie cam urâtă despre locul ăsta. O merita atunci, n-o mai merită deloc acum. Acum merită o mega laudă corectă. De câteva luni bune am (re)devenit clientul Reginei Nopții, locația de la subsolul Winmarkt Omnia. Fără să-mi dau seama am devenit client fidel, ceea ce nu e puțin lucru pentru un tip destul de mofturos și anti-fast food. Cum am fost zombificat? Cum am căpătat reflexul pavlovian – trec prin centru/cobor la Regina Nopții? N-am o explicație clară.

Este foarte posibil ca de vină să fi fost geniala ciorbă de văcuță de 7,5 lei porția sănătoasă. Colegii o mai înșeală uneori cu câte una apetisantă, de perișoare, sau mai ușoară, de legume. Eu nu. De luni de zile eu i-am rămas fidel ciorbei de văcuță.

Ar mai fi peștele. Sunt mare consumator de pește. Găsești o grămadă de tipuri de pește în ofertă, somon, crap, burtă de crap, file, șalău, parcă, și senzaționalul macrou. Plus hamsii prăjite cu mujdei și mămăligă.

Credeți-mă, mi-am făcut timp să gust cam toată oferta de pește. De departe, macroul m-a făcut să devin dependent. E făcut la cuptor așa, ca pe vremuri. Merge la fix cu o mămăliguță caldă, lămâie, puțin mujdei și o salată de bureți. Am zis/scris de prea multe ori pește? E clar că exagerez.

Uneori mai cumpăr și nemaipomenitele vită sau porc la tavă. Amintesc și de sarmale, ardei umpluți sau cârnații făcuți în casă. Pentru cei sensibili la hrana grea, există mai ușoarele chestii făcute din brocoli, conopidă, cartofi sau nu mai știu ce. Delicioase și alea, recunosc. Rămân, totuși, fidel peștelui 😊

Jos la Winmarkt Omnia, la Regina Nopții, la împinge tava, mai au: prăjituri făcute în casă, salate de tot felul, mi se pare că și pizza. De ea nu știu sigur, cine naiba să vrea pizza când dă cu ochii de ceafa aia afumată făcută la cuptor sau de pulpe de rață cu varză? Ha? Aud?

Față de momentul în care am făcut recenzia aia nasoală, ceva s-a schimbat fundamental: atât ambianța – curățenie, spațiu aerisit, lumină, o toaletă igienică și decentă, cât, mai ales, atitudinea doamnelor care te servesc. Amabile, zâmbitoare și totdeauna dispuse să îți facă o recomandare. Lipsesc total fițele, ceea ce mie îmi place maxim.

Așa da! Acum pot să vă spun că există în centrul Ploieștiului un loc în care poți mânca la prețuri normale o mâncare bună, proaspătă, făcută din ingrediente de calitate. Locul acela se numește Regina Nopții și cu rețeta asta m-a transformat într-un client fidel.

Apropo, aș fi putut să public articolul ăsta mâine, pe la 12.00, dar am zis să nu vă transform chiar pe toți ”prieteni” care îmi urează numai de bine.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro