eduard-miritescu-1.jpg

Domnule comandant al IJP Prahova, permiteți-mi să vă aduc la cunoștință o practică tot mai des întâlnită a celor care administrează magazinele Carrefour din Ploiești: furtul clienților. 

UPDATE Ce bine îmi pare că mi-ai tras țeapă! Amendă record pentru Carrefour din Winmarkt Ploiești

Astăzi, 15.05.2018, subsemnatul a cumpărat din magazinul Carrefour aflat în incinta Galeriilor Comerciale Winmarkt Ploiești 0,702 grame de pere din soiul Abate, al căror preț per kilogram afișat la raft era de 7,99 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După cum se poate vedea din imaginea de la finalul articolului, pe eticheta emisă de cântar a figurat prețul de 5,61 de lei pentru 0,7 kg de pere.

Ajuns la casa de marcat am constat că aceleași fructe valorează mai mult. Mai exact 6,31 de lei. Cum greutatea perelor a rămas identică, motivul ”scumpirii” este prețul: 8,99 de lei/kg, așa cum se vede din bonul fiscal emis și nu cel de 7,99 de la raft.

Rezultă așadar un prejudiciu de fix 70 de bani, adică 15% din prețul afișat la raft.

Cu această ocazie, vă întreb, domnule comandant șef al IJP Prahova, care este diferența între acest furt și cel de pe platoul halelor centrale din Ploiești, unde subalternii dumneavoastră raportează frecvent întocmirea de dosare penale comercianților prinși că fură la cântar (aveți aici un exemplu)?

Îmi permit să spun că ce mi s-a întâmplat astăzi nu este un accident, având în vedere numeroasele articole de acest gen publicate recent de colegii mei, precum:

Carrefour percepe ”taxa de șmecher” la casă  sau Hoții de la Carrefour-ul Express din Galerii te operează la buzunar fără rușine sau Încă o țeapă de la Carrefour Ploiești - un preț la raft, altul pe bon

P.S. La sesizarea mea, casiera mi-a returnat contravaloarea ”țepei” spunând că nu ea este de vină, ci ”sistemul”. Ăla bine protejat de autorități...

Dovada furtului

WhatsApp Image 2018-05-15 at 14.24.34.jpeg

 

 


Național
  • Joi, 16 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Anul acesta producţia de pepeni a scăzut cu 90%

În Dăbuleni de Moldova, pepenii putrezesc pe câmp. Ploile au compromis total recolta din Probota, Iaşi. O zonă cunoscută pentru astfel de culturi. Anul acesta, producţia a scăzut cu nouăzeci la...