fbpx

1513779830449-gotiu-tarnacop_tb730.jpg

În calitate de ziarist ar trebui să urmăresc posturile de știri. Am renunțat să fac acest lucru după ce trusturile TV, controlate de afaceriști și politicieni, au transformat puterea informației într-o armă de manipulare grosolană. 

Cel mai recent exemplu de minciună ordinară, prezentată drept mega-dezvăluire în emisiunea Subiectiv de la Antena 3, a fost prezentat de paginademedia.ro.

Astfel, o imagine cu Mihai Goțiu, un deputat USR pe care nu-l agreez, în care acesta apărea cu un târnăcop în mână părând că atacă niște jandarmi, ca parte a unui moment artistic, a fost prezentată de Antena 3 ca dovada absolută a violenței unui membru din mișcarea #rezist. 

Pe ecranul televizorului au apărut informații precum ”Mihai Goțiu sare la bătaie cu un târnăcop” și ”Imagini incredibile cu unii lideri #rezist”.

Scenele erau de fapt parte a unui act artistic, culmea ironiei, anti-violență după scandalul exproprierilor de la Pungești pentru extragerea gazelor de șist (VIDEO la finalul textului)

Ce a apărut la Antena 3, în ediția Subiectiv din decembrie 2017:

Răzvan Dumitrescu: „Domnul Goțiu, am găsit iarăși niște imagini foarte interesante, dânsul este senator USR și vicepreședinte al Senatului României. Iată câteva imagini cu domnul Goțiu, luptându-se cu jandarmii, este cel cu târnăcopul în mână. Domnul Goțiu, luptându-se cu jandarmii. E vorba de acele proteste împotriva gazelor de șist, sau aici, tot domnul Goțiu, din alt unghi, cu lopata în mână luptându-se cu jandarmii.”

Înțelegeți despre ce este vorba? 

Un om este transformat într-un atacator al jandarmilor cu târnăcopul, la oră de maximă audiență, pentru un rol jucat într-un documentar!

Cum a justificat la CNA această minciună reprezentanta postului, Antena 3, Norina Ionescu: 

„Cu privire la faptul că acea poză era dintr-un act artistic, cred că nici de pe Facebook nu reieșea acest lucru”, le-a spus ea membrilor CNA. 

Întrebată dacă după ce s-a aflat că imaginile sunt dintr-o piesă de teatru, s-a făcut pe post vreo rectificare, aceasta a spus că reprezentanții postului nu au știut până ce nu a fost sesizat CNA-ul de acest lucru.

Discuția de la CNA este disponibilă pe paginademedia.ro.

De ce nu cred că este doar o gafă? Pentru că dacă nu exista intenția de a induce opiniei publice ideea că un membru declarat fan al mișcării #rezist este un nenorocit violent care bate jandarmii, omul fiind bătut într-un studio TV de fostul consilier personal al premierului Victor Ponta din guvernul PSD, realizatorul sau producătorul verificau sursa imaginilor.

VIDEO Documentarul în care Goțiu joacă un rol este prezentat ca dovada violenței mișcării #rezist

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg