53731791-0c97-4087-ada5-07f4052d90c1.jpg

Avem cele două Românii și niciuna nu este a noastră. Oamenii normali, cu mai multă sau mai puțină educație, sunt victime ale unei furtuni de manipulare, cum greu ne puteam imagina că poate fi stârnită.

Jurnaliștii de la recorder.ro au realizat un montaj video excepțional, din filmările de la protestele din weekend-ul care tocmai s-a încheiat.

Sunt față în față, la doar câțiva metri, cei de la #rezist cu cei de la #josdna. Sunt două lumi, diametral opuse, sunt cele două Românii. Nu se ascultă reciproc și sunt incapabile să comunice. Tot ce pot face este să strige lozinci. Se desconsideră reciproc și se acuză de încurajarea și susținerea răului care a dus România în metastaze.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu sunt mulți, nici unii, nici ceilalți, dar sunt îndârjiți. Ceva totuși îi leagă: vehemența cu care se agață de una dintre cele două tabere. În numele unor idealuri fără fond, au ajuns să se urască frați, părinți, nepoți. Ani de frustrări, de umilință, batjocură, de distrugere a sistemului de educație, toate acestea își produc acum efectele. 

Dincolo de toate, oamenii par să uite de echilibru. Oricare dintre tabere ar avea câștig de cauză, ar apărea imediat pericolul dictaturii. Puțini îl conștientizează și puțini încearcă să vadă ce este dincolo de pierderea acestui echilibru. Există însă o a treia Românie, cea pe care nu o vedem în stradă, cea care speră să se nască alternativa. Nici găștile politice corupte și nici vreo formă de stat polițienesc nu trebuie să dețină puterea absolută în România. 

Dacă se va naște o alternativă politică viabilă, atunci vom vedea cea de a treia Românie, cea majoritară, ieșind la vot.

Până atunci, vă propunem să urmăriți AICI materialul video al celor de la recorder.ro, apoi, fără patimă, fără injurii să ne spuneți ce ați simțit. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.