fbpx

lucian-sova.jpg

Puterea ia mințile. Puterea deformează, schimonosește. Puterea transformă oamenii în creaturi hidoase. Dă-i putere unui individ și vei afla cum este cu adevărat.

De la milogul de politician care îți cerșește votul în campanie, la vita care te sfidează pe banii tăi, este fix distanța dintre două mandate. O dată, la patru ani, timp de o lună, vita își pune masca de om și se milogește să îl votezi, pentru că va avea grijă de soarta ta.

Odată votată, vita își scoate masca, iar zâmbetul se transformă în rânjet hidos. O metamorfoză instantă se produce chiar în clipa anunțării rezultatului alegerilor. Utilitatea ta, cetățeanule, devine nulă. Nu mai ești cel al cărui vot contează, cel mai important om din Univers, ci ești acel contribuabil exploatat și violat, care are obligația să susțină traiul regesc al vitei.

Tot ceea ce ai voie să faci este să tragi ”ca vita”, să scoți maximum de profit, apoi să îți plătești taxele și impozitele. Să nu cumva să îndrăznești să întrebi despre cum sunt cheltuiți banii tăi, pentru că ești luat imediat la mișto.

Jurnaliștii au avut impertinența să îl întrebe pe actualul ministru al transporturilor, Lucian Șova, despre termenele de finalizare ale unor obiective de interes public. Cum or fi îndrăznit, să aibă tupeul, să întrebe când se va putea circula pe noile autostrăzi promise și pe șoselele de centură lărgite? Răspunsul ministrului Șova a fost unul precis și de bun simț: ”Se va circula pe ele, când vor fi gata!” 

Păi... gata! Nu prea mai este nimic de spus. Ne-am făcut datoria, am votat, s-a instalat omul pe scaun și acum ne scuipă fix între ochi. Chiar dacă formularea ”sună rău”, lipsită de eleganță, este fix sentimentul pe care îl simți atunci când, după ce i-ai dat bani unui cerșetor, acesta te scuipă în față și te ia la mișto. 

Să nu credeți că se termină aici. Istoria a demonstrat că persiflarea este doar prima manifestare a impochimenelor. Următoarea etapă este pumnul în gură; inițial la figurat, apoi la propriu.

163587_1.jpg

 

 

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro