26781990_1152276084905184_797239059_o_371c2.jpg

Țigănia de la Gara de Sud, reclamată de sute de cititori, nu se va termina prea curând. O demonstrează acțiunile recente ale Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Ploiești, soldate cu amenzi infime, de 1000 de lei și acordarea unui termen de intrare în legalitate de doi ani!

În ultima lună, observatorulph.ro a publicat o serie de articole privind starea deplorabilă a zonei Gării de Sud din Ploiești, cu un impact uriaș la cititori. Astfel, articolul intitulat ”Țigănia” de la Gara de Sud din Ploiești. Vă place, domnilor? a fost intens comentat pe pagina de Facebook a ziarului, cei mai mulți ploieșteni declarându-se scârbiți de ”peisaj”. În acest context s-a născut și întrebarea Cine oferă protecție buticarilor și hoților?

Astăzi, am găsit și răspunsul: Primăria Ploiești, prin Direcția de Urbanism. Potrivit unui articol publicat de actualitateaprahoveana.ro, majoritatea gheretelor din zona Gării de Sud nu are autorizație de construcție. La sesizarea polițiștilor locali, inspectorii de Urbanism nu au mai avut încotro și au controlat proprietarii chioșcurilor respective de la Gara de Sud, aplicând cele mai mici sancțiuni posibile. Vorbim de o amendă de 1000 de lei, față de sancțiunea maximă de 100.000 de lei, respectiv acordarea unui termen de doi ani, ați citit bine DOI ANI, pentru intrarea în legalitate, față de demolarea în 24 de ore!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”În procesul verbal semnat de doamna consilier CURSARU Lavinia din cadrul Direcției Generale de Dezvoltare (sic!) Urbană se mai specifică faptul că modulul în cauză nu are autorizație de construcție, faptul că nu există nici o persoană cu care să se discute și, la capitolul „Măsuri", obligația de „a intra în legalitate prin obținerea autorizației de construire cu respectarea prevederilor legale". Amenda legală care se poate aplica se situează între 1000 și 100.000 de lei. Consilierul aflat în inspecție a dat 1000. Ce consilier de treabă e doamna, felicitări!

„Intrarea în legalitate" a unei barăci amplasate pe spațiul public este un film SF cu final previzibil, pe care inspectorul Cursaru Lavinia îl poate anticipa, la fel ca și perioada laxă de doi (2!) ani de zile

Într-un oraș civilizat, autoritatea locală are posibilitatea legală ca în 24 de ore să dărâme tot ce este construit ilegal pe trotuare sau, oricum, pe domeniul public. Așa cum s-a întâmplat în București sau în alte mari orașe, gen Constanța sau Cluj. La noi inspectorul Cursaru nu este zgâriat la retină. Și de ce ar fi, când toți consilierii Urbanismului ploieștean au și pâinea și cuțitul în mână, de la control până la autorizațiile de construcții, aspect la care înțelegem că doamna în cauză este o profesionistă desăvârșită.

Totuși, înțelegem că ghereta în cauză produce un kebap de calitate, că altfel nu ne explicăm de ce funcționari din cadrul Direcției Juridice din Primăria Ploiești vin de mână cu beneficiarul la certificare. Vorba cântecului, legea nu e legală pentru toți” se arată în articolul STĂPÂNII AUTORIZAȚIILOR. Circuitul SECRET care întreține haosul urbanistic din Ploiești. Încrengături de interese publicat de sursa citată.

.

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg