cadastru.jpg

Prima mea experiență la cadstru a fost traumatizantă. Îmi amintesc și acum de o ”duamnă” acră precumdâ murăturile în oțet,  care mi-a returnat dosarul pentru că nu erau puse documentele în ordinea dorită de DÂNSA.

Scena se petrecea acum vreo zece ani în fostul sediu al OCPI Prahova de pe Șoseaua Vestului, unde oamenii se înghesuiau mai ceva ca navetiștii într-un microbuz la primele ore ale dimineții, pe un hol îngust, fără lumină, inspirând un aer greu...

Astăzi, am fost nevoit să iau contact, din nou, cu OCPI Prahova, una dintre instituțiile cele mai importante ale statului, unde ajung toți cei care dețin, vând sau cumpără o proprietate. Pentru cei care nu au aflat încă, OCPI își are sediul în centrul Ploieștiului, în apropierea Palatului Administrativ (Strada Unirii nr 2). Mă pregătisem să pierd ceasuri bune la coada infernală cu care era obișnuit și să am răbdare cu funcționarii, pe care îi nimerești de obicei într-o zi foarte proastă. De data aceasta, experiența a fost una mai mult decât pozitivă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Am fost întâmpinat de un agent de pază, care mi-a eliberat un model de cerere, un bon de ordine și m-a poftit în sala de așteptare. Obișnuit cu decorurile horror ale instituțiilor publice, am fost surprins să văd un spațiu generos, cu mobilier relativ ok, bine iluminat, încălzit, cu suficiente scaune. Pe un monitor rulau imagini de prezentare ale activității OCPI și o listă cu numerele de ordine. Poate am nimerit eu într-un interval mai puțin aglomerat, însă după numai 10 minute am fost îndrumat la un birou. Aici, am fost preluat de o angajată mai mult decât amabilă, care mi-a primit documentația, mi-a luat banii de taxă (sâc!) și m-a invitat peste 10 zile să ridic documentația solicitată.

Am ieșit din sediul OCPI cu un sentiment neobișnuit pentru cel care are contact cu o instituție a statului român: uite, domnule, că se poate și la noi!


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 13 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Cutremur în Prahova. Câte grade a avut

Un cutremur cu magnitudinea 2,8 grade s-a produs miercuri în judeţul Prahova, la ora 15:04, la adâncimea de 143 de kilometri. Joi dimineaţă, în judeţul Vrancea, un alt seism s-a produs la o adâncime de...