ODJkZDhhM2M4NjdkZDIxY2NiZDdmMDczNjA3MzMxZmQ=.thumb.jpg

Intrat în atenția opiniei publice ca ”drojdierul din Piața Victoriei”, Mihai Tudose pare mai degrabă barmanul versat al bodegii din PSD. Când toată lumea îl credea bețivul satului, Tudose era de fapt barmanul, care a reușit să-i îmbete pe proștii satului.

Glumele pe seama fizionomiei, să recunoaștem nu tocmai elegante, nu au avut acoperire și în  comportamentul lui Tudose. Venit aparent de niciunde, actualul premier nu s-a remarcat nici ca parlamentar, nici ca ministru. Școlit de bătrânii securiști, Tudose a învățat că discreția este elementul cheie pentru un câmp tactic, devoalat doar la momentul oportun.

Iar momentul oportun tocmai a venit. Polițistul pedofil este doar un pretext pentru ca Tudose și ”echipa” lui să separe apele în PSD: care cu americanii, care cu rușii. Războiul nu se termină însă doar cu delimitarea exacta a apartenenței, ci va fi o luptă cu mult sânge, în care perdanții sfârșesc în închisori; asta dacă nu apucă să colonizeze Madagascarul, în timp util.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dragnea și-a tot încercat norocul, pupând poala a ceea ce numește ”stat paralel”. Reprezentanții în teritoriu ai americanilor, l-au folosit, apoi i-au dat pas. Ciorapii albi și flaușați ai baronului din Teleorman au ajuns să bată drumul pe la interogatorii și apoi prin tribunale. Nu sunt puține drumuri de făcut, pentru că nici lăcomia nu prea a avut limite. Lațul s-a strâns, însă Dragnea a avut instrumentul cu care s-a protejat: legislativul dominat de majoritatea psd-istă. Acum, Dragnea vede cum îi fuge pământul de sub picioare. Tocmai fotoliul de lider, al mașinii de vot din Parlament, îi este subtilizat.

Prin execuția publică și cu strigături, a secretarei de gimnaziu, de la Videle, Carmen Dan, care se va produce și faptic, în doar câteva ore, Tudose i-a tras nădragii în vine lui Dragnea. Încă liderul PSD, Dragnea, se vede acum cu posteriorul nud în fața violatorilor de lideri din propriul partid. Mai are vreo carte de jucat? Teoretic da: aceea a baronilor vânați de anchete, care speră ca Dragnea să le treacă rapid legile justiției. Dacă nu apucă, pa puiu… Este clar că Tudose tocmai i-a demolat castelul de nisip unde își ținea armata de votaci. Disperat, Dragnea a plecat urgent într-un turneu prin Moldova, acolo de unde speră să își asigure susținerea baronilor. Culmea… tocmai baronul-bararonilor, Oprișan de la Vrancea, este în tabăra lui Tudose. A naibii combinație!

Între timp, la București, ca un adevărat băiat școlit pe unde trebuie, Mihai Tudose dă cu bobârnacul în piesele de șah ale președintelui PSD. Fragile și sfertodocte, acestea cad rând pe rând, cu fragilitatea cu care au fost selectate și puse pe tabla de șah. Este suficient să te uiți doar la ministresa de Interne și să te umfle râsul.  Pentru că prostia nu doare, femeia chiar a crezut că este șefa polițiștilor și că are vreo putere asupra lor. Supraestimându-și capacitățile și autoritatea, a făcut gafa impardonabilă de a da cu bâta în subordonați. Sistemul a reacționat, iar acum o devorează cum devorează șobolanii o bucățică de brânzică, scăpată dintr-un sandwich de secretară, sub biroul de la Școala Gimnazială din Videle.

Dacă-l întrebi pe Tudose, el guvernează. Face aia, drege aia, studiază ailaltă, găsește soluții, împarte cu darnicie din tortul sărăciei… Tudose are text, sau cum spun băieții de cartier: are mangleală, e îmbârligător. Scuzați limbajul, dar îmi era greu să spun că este un prim-ministru rasat, competent. Deocamdată deficitul bugetar îl contrazice.

Tudose nu mai este bețivanul utilizat ca sursă de glume de bodegă. Tudose este viitorul președinte al PSD. Liviu Dragnea începe să se micșoreze, cam cât să încapă în sicriul politic lângă care Carmen Dan și alte fane înfocate țin coliva și tămâiază. Decedat politic, va fi doar o chestiune de timp pentru a fi decedat și institutional, urmând să cadă și de pe jilțul de președinte al Camerei Deputaților. Mai are totuși o șansă: Mazăre să fie suficient de drăguț și să-i păstreze un bungalow pe plaja din Madagascar, în ideea că are cu ce să achite cazarea, pentru tot restul vieții.  Măcar a fost băiat strângător. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.