aboneaza-te la ziarul fara reclame

MzAmaGFzaD1jYmUxYTIxZGRhN2QxNmEwMzJiMjk4YTI5ZTI5MWNlMw==.thumb.jpg

Chiar suntem ceea ce votăm? Sau ajungem așa pentru că nu ieșim la vot?

Dacă auzeam un asemenea nivel al unei discuții, într-o mahala uitată de lume, poate nu era o problemă. Am asistat însă la o scenă mizerabilă, din Parlamentul României, o scenă care va rămâne în istorie, nu neapărat prin limbaj, cât prin etalarea adevăratelor fețe care ne conduc.

Limbajul suburban, nedemn pentru una dintre cele mai importante instituții ale unei țări democratice, este doar o supapă prin care a refulat mizeria umană, adunată acolo. Acest individ, Șerban Nicolae, senator PSD, revarsă o serie de jigniri la adresa parlamentarului USR, Cosette Chichirău. 

Nu însă jignirile mi-au atras atenția, ci mentalitatea acestor indivizi: ”ați luat salarii mărite de PSD, ce mai comentați?” Ei bine, acesta este modul defect în care gândesc... v-am dat bani, v-am închis gura. Sau cel puțin asta își doresc cei care ne guvernează, pentru câțiva lei aruncați în silă, ceilalți au obligația să tacă. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu sunt și nu voi fi suporterul niciuneia dintre actualele tabere, pentru că nu-mi inspiră încredere. Nu-mi place nici mizeria unora, în aceeași măsură în care nu-mi place nici bâlciul făcut de ceilalți. Cu mici excepții, parlamentarii au ajuns niște circari, care nu fac deloc cinste statutului pe care îl au. Sunt prea puțini normali la cap, printre ei, neavând nicio șansă să se regrupeze pentru un nou început. 

Șerban Nicolae, dincolo de faptul că s-a adresat unei femei, și-a cerut într-un final scuze. Prea târziu... Este genul de situație, în care scuzele sunt doar formale, menite să prevină un proces, pierdut înainte să înceapă. Fondul problemei va rămâne același, caracterul omului nu se va schimba, pe cale de consecință nici mentalitatea și modul de acțiune. Șerban Nicolae a invocat faptul că a fost provocat și că și-a pierdut cumpătul. Omul nici măcar nu realizează ce impact are asupra maselor mai puțin educate. Și cum să te mai miri, dacă Gigel din stradă, în momentul în care se simte provocat, va replica violent, ajungând să-și calce în picioare ”adversarul”. Prostul de Gigel va ajunge la închisoare, uitând pentru moment că el nu are imunitate.

Scriam zilele trecute despre originile violenței din actuala societate românească, despre cum am ajuns să ne urâm să ne înjurăm, din cauza unor ticăloși. Ce să învețe românul de rând, în special generațiile aflate în formare, de la mai marii țării? Nivelul precar al educației multora, le va permite să absoarbă un astfel de comportament, percepându-l ca fiind din sfera normalului. ”Păi dacă acolo, sus, se întâmplă așa, noi nu putem face la fel? E ceva normal...”

Într-o țară normală, o țară civilizată, un politician cu un asemnea derapaj și-ar fi dat demisia și ar fi iesit din spațiul public. România nu este o țară normală, condusă de oameni normali, iar noi vom continua, fie să înghițim mizeria lor, fie să plecăm în țări normale, pentru o bucată de pâine normală, pentru o brumă de respect pe care România nu îl mai oferă. România a fost confiscată de golani...