tudose_metaxe.jpg

La scurt timp după "Revoluţia Fiscală" care a scos din nou românii în Piaţa Victoriei, premierul Mihai Tudose a anunţat o "creştere economică record" şi a dat asigurări că, de fapt, măsurile economice contestate vor produce efecte pozitive pentru România.

În momentul în care a anunțat reintroducerea accizei la carburanți, premierul Mihai Tudose spunea: ”Nu cred că vor crește prețurile carburanților, pentru că atunci când am eliminat-o, prețurile nu au scăzut.” Era evident că Tudose minte, pentru că prețurile scăzuseră. În aceste condiții, fie nu are habar pe ce lume trăiește, fie minte cu nerușinare, sperând să mai reziste ceva timp în funcție.

Cam așa se întâmplă și acum, când primul ministru aruncă tot felul de cifre pe piață. Creșterea economică, bazată pe consum, va produce efecte devastatoare pe termen mediu și lung. Deja primele efecte ale măsurilor economice se văd. Cei care au habar de evoluția mecanismelor economice, nu au nicio îndoială privitoare la ceea ce urmează. Nu cu aceștia are o problemă Tudose. Nu ei constituie electoratul pe care poate să îl tot amăgească.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Omul are acum o problemă reală cu propriul electorat. Vorbim despre acei oameni cu venituri modeste, pensionari și muncitori, care acum se confruntă cu adevăratele rezultate ale ”programului de guvernare”: utilitați și servicii scumpe, pâine, ouă, carne, lactate mult mai scumpe, rate mai mari. Sunt acei oameni care trăiesc de azi pe mâine, obișnuiți să-și drămuiască ultimul leuț, care pentru ei însemna o pâine în plus, o zi de supraviețuire în plus.

Oamenii au început să comenteze, să simtă, să plătească în plus. Oamenii au început să înțeleagă riscul major al incapacității de plată a pensiilor. Cu ce să-i mai mintă Tudose, acum? 

După ce premierul a postat, pe pagina sa de facebook, anunțul miraculoasei și neverosimilei creșteri economice, a venit și valul de ironii de la comentarii. Urmează câteva exemple, pe care le rădăm fără editare:

”Mai nene , cand ti s-a buclat fatza, ti s-au netezit circumvolutiunile (daca au fost altfel vreodata), altfel nu-mi explic cum poti spune ca e bine cand e din ce in ce mai rau ! Mai ramane sa urci la tribuna, sa dai din mana dreapta si sa ne spui , silabisit, cum luptati voi "pentru ridicarea nivelului de trai, material si spiritual" si m-ai convins ca tov.Ceausescu s-a reincarnat.”

”Aveți 2 posibilitati.....ori dispareti undeva prin Cuba, toti, începând cu tatucu Iliescu, ori va băgăm noi în balamuc direct pe socuri electrice. Pușcăria nu va mai sperie pt că acum magistrați "joacă" așa cum cântati voi!”

” I-auzi neică!crestere economica si suntem pe drumul cel bun.care drum neică?drumul Europei. tot tineretul e in afara.care crestere economică scrie-ne in cuvinte si socoteli babesti,ca noi nu mai înțelegem.PRACTIC DUMNEATA AI DOUA GĂINI ,IN MEDIE MÂNCĂM CATE O GĂINĂ FIECARE,TU SATUL,NOUA NE GHIORĂE MAȚELE.”

”Nea Mihai, ai fumat ceva ?”

”Ăștia sunt născuți de Black Friday și sunt reduși mintal !

”Nea Tudose, mai lasă naibii băutura aia, că uite ce prostii aberezi pe aici...”

Evident, dintre sutele de comentarii, am ales doar câteva. Festivalul de ironii poate fi lecturat pe pagina lui Mihai Tudose. Nu pot încheia însă, fără a cita și un susținător: ”DOAMNE DAR CARCOTASI MAI SANTETI Pe vremea lui Boc nu ati spus nimic Multumiti lui Dumnezeu ca macar avem un guvern care ia in seama si pe cel amarat Va place liberaliiiiiiii?Mergeti la ei.”

Cam atât se mai face pe internet... se ironizează. Ar fi o armă teribilă, dacă nu am avea atâta ură pe limba maternă. Și mai presus de toate, logica: după mintea unora, dacă românii au îndurat mizeriile marca Boc-Băsescu, acum sunt nevoiți, în compensare, să accepte și mizeria făcută de tandemul Tudose- Dragnea. Ete așa, na! Sâc!

sursa foto T: kamikaze

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.