În orice ţară normală, populaţia ar trebui informată atunci când apare o problemă ce ţione de siguranţa alimentară. După ce zeci de oameni au ajuns la spital cu febră şi vărsături, simptomele clasice ale unor toxiinfecţii alimentare, instituţiile abilitate (Prefectura, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia San itară Veterinară) nu au informat cetăţenii asupra riscurilor la care sunt expuşi şi nici care a fost sursa îmbolnăvirii în masă. Deşi inspectorii DSP au reacţionat în timp util şi au închis cofetăriile cu pricina, până la identificarea preparatelor-problemă, conducerea instituţiei nu a transmis niciun comunicat prin care oamenii să fie avertizaţi. Nu este nici prima dată (vă mai aduceţi aminte scandalul cu poluarea din Ploieşti?) şi, din păcate, nici ultima când o astfel de situaţie gravă este ţinută la secret. Această politică a struţului va fi aplicată cel puţin cât timp la conducerea DSP se vor afla oameni pentru care cuvântul „transparenţă” nu există în vocabularul lor. Şi asta se întâmplă în condiţiile în care a fost emisă o alertă sanitară, situaţie confirmată de conducerea Direcţiei de Sanitară Veterinară, o altă instituţie cu grave carenţe de comunicare. Să mâncaţi bine!
P.S. După ce am discutat cu patroana cofetăriilor acuzată că şi-a îmbolnăvit clienţii am înţeles şi de unde această secretomanie. În lipsa unor dovezi incontestabile privind sursa toxiinfecţiilor alimentare, cum să recunoşti că ai închis concurenţa pentru a face loc unei firme de partid?
Data:
Provocarea Observatorul Prahovean
- Publicitate -
Sondaj Observatul Prahovean
- Publicitate -
Informații utile
- Publicitate -